Posledním filmem, který natočila, se stal Líbáš jako ďábel z roku 2012. Marie měla jistě spoustu dalších plánů, jelikož byla stále vitální a zdravá, jenže v roce 2016 se to rapidně změnilo – srazila ji na kolena těžká mozková mrtvice.

Režisérka tak zůstala kvůli nemoci »uvězněná« v malé vilce v Nebušicích. „Od té doby, co paní Poledňáková zkolabovala, jsme ji viděli jen párkrát. A poslední dva roky už vůbec ne,“ prozradila deníku Aha! místní obyvatelka.

„Hned, jak se jí to stalo, jí její syn postavil ze zahrady do prvního patra výtah,“ vylíčila též sousedka o Petrovi, který s nemocnou maminkou v domě žije a pečuje o ni, jelikož částečně ochrnula. „Stará se o ni výborně a co jsem slyšela, do domu dochází i pečovatelka,“ prozradila paní z Nebušic.

„Neposlouchá mě levá noha a levá ruka. Musím rehabilitovat a to cvičení mě bolí,“ uvedla ostatně v roce 2016 pro Magazín Dnes sama Marie Poledňáková a naznačila tak, že ochrnutí zasáhlo polovinu těla. Poslední dobou prý už navíc ani nepoužívá výtah, který doma má - většinu času údajně tráví ve svém pokoji a pohybuje se už jen v prvním patře.  

VIDEO: Ukázka z filmu Líbáš jako ďábel

Video
Video se připravuje ...

Ukázka z filmu Líbáš jako ďábel Archiv Blesku

Pokusili jsme se kontaktovat též jejího syna Petra Poledňáka a poprosit, zda-li by režisérka komedie století nemohla popřát našim čtenářům a také svým fanouškům pěkné vánoční svátky, třeba jeho prostřednictvím. „Nezlobte se, ale to opravdu nemůže,“ řekl ale jen. Těžko říct, jak na tom Poledňáková opravdu je.

Kolaps na chalupě

Vše začalo v létě 2016, kdy prodělala mozkovou příhodu. Na chalupě ve vísce Martinice u Onšova na Vysočině ji našla sousedka, s níž chtěla původně jít na houby. Režisérku tehdy do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích převážel vrtulník. O dva roky později vstoupila do kin rodinná krimi vánoční komedie Ten, kdo tě miloval podle námětu právě Poledňákové. Ovšem film už musel natočit Jan Pachl, který je podepsán i pod scénářem.

VIDEO: Film podle Marie Poledňákové: Podívejte se na ukázky!

Video
Video se připravuje ...

Nový film podle Marie Poledňákové: Podívejte se na první ukázky! Turner PR

Fotogalerie
32 fotografií