Zpráva se začala šířit na sociálních sítích spolupracovníků Šlágru. „Jsou zprávy z čistého nebe, které člověka naprosto šokují. Nemohu tomu stále uvěřit. Na Vráťu vzpomínám jako na skvělého kolegu i kamaráda... včetně nádherných zážitků při natáčení spousty pořadů pro Šlágr TV, ať v Česku nebo na Slovensku,“ napsal Filip Albrecht, textař a producent, který hojně spolupracoval i s Karlem Gottem.

„Vráťa měl na začátku září slabou mrtvici, na čas dokonce ztratil zrak, ale už se z toho dostával. Měl jít ještě na operaci hlavy kvůli nějaké sraženině, ale dostal ten nejhorší druh koronaviru a byl v posledních dnech na přístrojích s těžkým zápalem plic,“ prozradil Blesku Měchurův kolega. „Dokonce ho uvedli do umělého spánku, ze kterého ho ještě na chvíli probudili, ale zjistili, že během něj dostal ještě druhou mrtvici a ochrnul na polovinu těla. Bohužel, krátce nato zemřel."

Měchura, civilním povoláním učitel českého jazyka, bude chybět i Zuzaně Bubílkové, kterou zpráva o jeho odchodu šokovala. „Často jsme si telefonovali a teď mi nějaký čas kvůli koronavirové pauze telefon nebral, říkala jsem si, kdy mi zavolá zpátky,“ prozradila Blesku.

„Byli jsme velcí přátelé, ráda jsem s ním pracovala. Byl velice příjemný, pohotový...“ docházela Bubílkové slova.

Měchura s Bubílkovou moderoval třeba pořad Šlágr Bubu, na obrazovkách televize vystupoval i jako zpěvák. Jeho hity byly třeba songy Ten, kdo si zpívá nebo Pojď snít.

Fotogalerie
6 fotografií