Bývalý herec, kterého v posledních letech sužovaly vážné zdravotní problémy, skonal v osamění. „Zemřel někdy minulý týden. Odvezli ho pohřebáci. Byla tu policie i hasiči, museli násilím otevřít dveře,“ řekla Blesku starší Nedorostova sousedka s tím, že herec původně v bytě bydlel s maminkou, ta ale už před časem zemřela.

Muž z vedlejšího vchodu se s ním nepřátelil, ale o jeho smrti věděl. „Někdo ze sousedů volal policii a byt otvírali násilím. Možná kvůli odéru, jestli tam byl dýl. Parte tady ale neviselo...“ pokrčil rameny senior.

Smrt v 6. patře panelového domu potvrdil i policejní mluvčí Milan Bajcura. „Do tohoto domu byli policisté přivoláni k otevření jednoho z bytů v pátek. V bytě bylo tělo bez známek života. Koroner na místě neshledal známky cizího zavinění. Jestli k úmrtí došlo kvůli stáří, nebo zdravotním problémům, ukážou výsledky pitvy. V těchto horkých dnech máme více takových úmrtí,“ řekl Blesku Bajcura.

VIDEO: Bony a klid 2: Trailer

Video
Video se připravuje ...

Bony a klid 2: Trailer ara

V osmdesátých letech díky své vizáži elegantního štramáka neměl Josef Nedorost o roli nouze. Svou mužnou postavu odhalil například ve filmech Pěsti ve tmě (1986), Bony a klid (1987) nebo Anděl svádí ďábla (1988). Dávno ovšem žil v ústraní v rodných Českých Budějovicích a místo herectví se věnoval archeologii. Výjimku učinil v roce 2014 pro film Bony a klid 2 a nedávno kývl na nabídku režiséra Tomáše Magnuska (36) na natáčení seriálu Čechovi.

Kolegové vzpomínají

Roman Skamene (65) herec

„O tom, že zemřel, jsem jen zaslechl, nevím, co se stalo. Naposledy jsme spolu natáčeli dvojku Bony a klid, byl zvláštní, nevím, jak to popsat, ale úplně jinej než před třiceti lety...“

Jan Potměšil (54) herec

„S Josefem Nedorostem jsme se potkali na natáčení filmu Bony a klid, byl to velký kamarád, v tom smyslu, že jsme všichni táhli za jeden provaz. Je mi to moc líto, že Pepův příběh přechází do jiné dimenze, budu na něj myslet i nadále.“

Vít Olmer (78) režisér

„Ještě před měsícem jsem s ním mluvil, vůbec jsem nevěděl, že je po smrti. On žil v ústraní a sám.“

VIDEO: Skamene ve vířivce s prostitutkami! Podívejte, jak zestárli další veksláci z Bony a klid!

Video
Video se připravuje ...

Skamene ve vířivce s prostitutkami! Podívejte, jak zestárli další veksláci z Bony a klid! archiv

Fotogalerie
33 fotografií