Lekešová byla vystudovaná právnička, do Československé televize nastoupila roku 1985. Televize se jí zaryla skutečně hluboko pod kůži. „Musím přiznat, že se mi o tom docela ještě zdá, že jsem v hlasatelně, nebo že si musím napsat služby. Na to se prostě nedá zapomenout. Byla to krásná etapa mého života a já na to moc ráda vzpomínám. Krásné chvíle se sympatickými lidmi,“ prozradila před třemi lety magazínu iDNES.cz. Z programové hlasatelny ČT odešla už v roce 1998, nadále se ale na obrazovkách objevovala coby moderátorka pořadu Sama doma.

V posledních letech byla také výraznou osobností Českého rozhlasu. Na ČRo Dvojka moderovala pořady Je jaká je, Host do domu či Blízká setkání. Její kultivovaný a sympatický projev jí zajistil také velkou fanouškovskou základnu. „Ctitelé byli, pozvání na rande či svatbu také, ale to už je tak dávno. Navíc já byla v té době už vdaná a šťastná,“ dodávala s tím, že její syn Filip se za její práci a pozornost, kterou přitahovala, styděl. Kromě něj měla ještě dceru Kristýnu.

Její smrt zasáhla všechny její kolegy, minulé i současné. „Stáňa pro mne vždycky byla a je 'smíšek'. Pořád v ní byl kus roztomilé holčičky, která, když jí něco připadá k smíchu, spontánně se rozesměje a není k zastavení. A třeba před mikrofonem nebo před kamerou v živém vysílání. I když její zvonivý a nakažlivý smích zní v mých uších, do smíchu mi teď rozhodně není,“ reagoval třeba pro Blesk někdejší programový hlasatel Petr Lesák.

Za Sama doma se na sociální síti vyjádřil režisér Vojtěch Nouzák. "Je mi to opravdu moc líto, Stáňo, budeš v Sama doma chybět...R.I.P.," napsal.

VIDEO: Stanislava Lekešová: Cukroví je moje noční můra!

Video
Video se připravuje ...

Stanislava Lekešová: Cukroví je moje noční můra! Tereza Kovářová

Fotogalerie
17 fotografií