Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká
7
/
7
Prohlédnout znovu
Mýty o lepku: Nevěřte všemu, co se o mouce říká
Zjistěte, které mýty o lepku jsou pravdivé.
|
Dan Černovský
Lepek je druh bílkoviny, který po smíchání s vodou a prohnětením nabobtnává a vytváří klenutou strukturu pečeného výrobku.
|
Shutterstock
Až 20 % Čechů vyznává trend bezlepkové diety.
|
Shutterstock
Lepek je ale v současnosti dost diskutovaným tématem.
|
Shutterstock
Kvalita mouky se odvozuje od množství lepku.
|
scoom
V současnosti je moderní přecházet na bezlepkovou dietu, aniž by dotyční měli při konzumaci pečiva a dalších potravin obsahujících lepek jakékoliv zdravotní potíže.
|
scoom
Člověk může být citlivý na lepek.
|
Shutterstock.com
Co přinese důchodová reforma: 8 největších změn pro budoucí seniory
10 let od smrti Ivety Bartošové (†48): Proč se mi Artur 11 let neozval, zoufá si chůva Golda
Špidla o EU: Opravdu si přeji euro, význam koruny se přeceňuje. Klaus se dopustil chyby v úsudku
Podcast: 200 let od narození Smetany. Slepý romantický skladatel zemřel v blázinci. Trpěl syfilisem?
Valinku (15) napadla přemnožená bakterie: Přišla o nohy, prsty i kus dlaně
Slováci řešili »výsměch« Vymětalíkové ke stadionu v Trenčíně. Reportérka vrací úder: Hajzli!