Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak naladit Prima Krimi? Nový kanál zaměřený na detektivky odstartoval

Autor: tl - 
2. dubna 2018
13:50

Televize Prima na velikonoční pondělí spouští svůj osmý televizní kanál nazvaný Prima Krimi. Bezplatný program je zaměřen převážně na zahraniční seriály s detektivní tematikou, část obsahu převezme ze stanice Prima Love. Řádné vysílání Prima KRIMI odstartovalo ve 13:50 hodin.

„Od Prima Krimi si slibujeme větší tematickou rozmanitost našich kanálů a především nárůst podílu divácké sledovanosti skupiny Prima, protože cílíme na širokou diváckou skupinu,“ uvedl generální ředitel FTV Prima Marek Singer. První večer byla na programu premiéra televizního filmu Dívka ve vlaku

Video  Dívka ve vlaku má premiéru 6. října.  - youtube.com
Video se připravuje ...

Na programu nového kanálu jsou například seriály Odpadlík, Vraždy v Midsomeru, Myšlenky zločince, Policie New York, Sběratelé kostí nebo nově American Crime Story: Versace. Kanál Prima Love se vrátí především k odpočinkové tvorbě pro ženy, zaměří se na romantické seriály, filmy a telenovely.

Jak naladit nový kanál Prima Krimi? 

Vysílání kanálu Prima Krimi zajistí třetí digitální multiplex Czech Digital Group, satelitní provozovatelé, kabeloví operátoři včetně UPC a internetové televize O2 TV nebo T-Mobile TV.

Od svého startu je program Prima KRIMI dostupný zákazníkům satelitní platformy Skylink s aktivní kartou Irdeto nebo Viaccess Orca v MPEG-4/SD. Prima KRIMI je automaticky součástí základního balíčku DIGITAL.

Technické parametry - Prima KRIMI:
Satelit: Astra 3B
Pozice: 23,5°E
Frekvence: 11,876 GHz
Polarizace: horizontální
Symbol rate: 29900 ksymb/s
FEC: 3/4
Norma: DVB-S2
Modulace: 8PSK
Provider: M7 Group

kanál: Prima KRIMI
service ID: 13212
video PID: 7221
audio PID: 7222
karty: Skylink CZ

Prima KRIMI je dostupná i na klasickou pozemní anténu. Program je součástí nabídky celoplošného DVB-T multiplexu 3 operátora Czech Digital Group. Pokud tedy přijímáte vysílání stanic jako Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX ze starého DVB-T muxu, naladíte i tento nový kanál. Stačí provést nové vyhledávání stanic, eventuálně projít seznam naladěných programů, zda se již nová stanice neobjevila v seznamu automaticky.

Na satelitu je Prima KRIMI zatím jen v nabídce Skylinku. Brzy by se měl program objevit také v nabídce platformy Nová Digi TV CZ.

Detailní návod, jak nový kanál naladit, najdou diváci na webu televize Prima.

Prima provozuje v Česku kanály Prima, Max, Love, Cool, Zoom a pro zákazníky Skylinku vysílá kanál s posunutým programem Prima +1 a kanál Prima Plus, jehož vysílání je šířeno na Slovensku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi