Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kuřecí nugety pro McDonald's v Česku chrlí továrna v Maďarsku. Nahlédněte tam

Autor: E15, Aneta Štočková - 
30. prosince 2017
14:40

Téměř tři miliony kuřecích nugetek pro české, slovenské a další evropské restaurace McDonald's vyprodukuje denně továrna v severomaďarské Bábolně.

Kuřecí produkty jako právě nugety, plátky do kuřecích burgerů, stripsy nebo třeba Cordon Bleu (tedy maso plněné šunkou a sýrem) zde vyrábí pobočka americké masozpracovatelské společnosti OSI.

Ta se v roce 1955 stala vůbec prvním dodavatelem mletého hovězího masa pro tehdy teprve vznikající síť restaurací rychlého občerstvení. Spolu s McDonald's pak vyrostla z chicagské rodinné firmy na dnešní společnost s 20 tisíci zaměstnanci a 65 závody v celkem 17 zemích světa.

Maďarská OSI Food Solutions dodává kuřecí výrobky do všech 96 českých provozoven řetězce McDonald's. V obrovských množstvích vyráběné „Chicken McNuggets“ jsou směsí pomletých kuřecích prsou, těstíčka a koření tvořeného zejména solí, pepřem a celerem.

Nugety se vyrábí ve čtyřech tvarech: míč, kost, zvoneček a bota. Ještě v továrně se tepelně upraví, následně zmrazí a po dvoudenní karanténě expedují do restaurací.

Video  Výroba kuřecích nugetek v Bábolně  - Aneta Ščotková, E15
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 31. prosince 2017 09:11 )

Jednou nám to donesli jako povinnou svačinu při zpoždění letadla a byly vynikající!!! A když si vzpomenu jakým svinstvem nás krmili komunističtí vyvrhelové!!!

dilema005 ( 30. prosince 2017 15:45 )

zdravim...kdyby opravdu nebylo co k jidlu jineho,tak budu radeji chroupat susene mravence Ja si opravdu nedokazu predstavit,ze tyto nugety,ktere nemaji vubec nic spolecneho s kurecim nasem muze dat matka svemu diteti k jidlu Jestlize nase obyvatele krmi takovym svinstvem,tak se nemuzeme divit tem rakovinam traviciho ustroji..FUJ TAJBL

jasnovidec01 ( 30. prosince 2017 15:02 )

fuj hnus...a pak to lidi v Česku draze kupují a co horší jedí to i malé děti,to si radši vnoučatům doma dám to práci a udělám jim pravé kuřecí nugetky

Zobrazit celou diskusi