Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zuboženého labradora zachránil jeho psí kamarád: Chris dostal krev od Tonyho!

Autor: Jana Ulrichová - 
29. prosince 2017
05:00

Zubožený, vyhublý a na smrt nemocný. V takovém bědném stavu se dostal v říjnu do děčínského útulku labrador Chris. Život mu zachránila transfuze krve, kterou dostal od svého útulkového parťáka Tonyho. Teď už je z něj zase krásný pes.

„Byl ve velmi žalostném stavu, vůbec se neudržel na nohou. Jeho tělo vysávaly stovky blech, měl rozsáhlý zánět kůže a byl značně podvyživený,“ řekla Blesku vedoucí útulku Evelíne Jahelková. Testy krve pak potvrdily, že je na tom Chris opravdu zle, potřeboval okamžitě transfuzi krve. Daroval mu ji další z tamních svěřenců, Tony. Zachránil mu tím život.

„Chris hned po transfuzi pookřál, k autu už došel po svých,“ popsala vedoucí. V dalších dnech pak pracovníci útulku Chrise léčili, postupně ho rozkrmovali a systematicky likvidovali blechy, které ho žraly zaživa. „Den ode dne se jeho stav lepšil. Bere sice ještě stále antibiotika a koupe se v medikovaných šamponech, přibral už ale 11 kilogramů a hlavně, má obrovskou radost ze života,“ dodala Evelíne Jahelková.

Chris, stejně jako jeho zachránce Tony, teď čeká v útulku už jen na nový domov. Podle tamních pracovníků je obrovský mazel a pohodář, který miluje aport, je čistotný a v bytě nic neničí. K ostatním psům je přátelský, nepere se. „Bude z něho skvělý společník. Hledáme mu domov, kde ho budou mít opravdu rádi a bude se mít už jen báječně,“ řekla vedoucí útulku.

Pohnutý osud měl i mohutný, zhruba dvouletý kříženec Tony, který Chrisovi daroval svou krev. Než se dostal do útulku, žil uvázaný na řetězu u boudy, kde dostával k jídlu zbytky z kuchyně včetně slupek od brambor a zeleniny. Novou rodinu, která by se ho ujala, vyhlíží v útulku už téměř rok. I když je to podle tamních pracovníků mazel, milující hračky a aport, nemusí jiné psy a domácí zvířata.

VIDEO: Zvířecí záchranář Karel Bobál se ujal slepého psa Jerryho, ten se rychle skamarádil s handicapovanou fenkou Verunkou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi