Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vlak narazil u Moravského Berouna do spadlého stromu. Řidiče trápí sníh, déšť a vítr

Autor: simao, ČTK - 
28. prosince 2017
08:20

Zachmuřené prosincové počasí způsobilo i ve čtvrtek potíže v dopravě. Na silnicích řidiči bojují místy s rozbředlým sněhem, jinde se silným větrem. U Moravského Berouna narazil osobní vlak do spadlého stromu a vykolejil.

U Moravského Berouna dnes časně ráno vykolejil osobní vlak. Podle webu Českých drah najel do spadlého stromu. Provoz na trati v úseku mezi Moravským Berounem a Valšovem je přerušen. V úsecích Dětřichov nad Bystřicí - Valšov a Moravský Beroun - Valšov je zavedena náhradní autobusová doprava. Omezení na trati se od rána dotklo pěti spojů. Podle ČD potrvá do 09:00, čas je ale pouze orientační.

Karlovarsko: Varování před ledovkou

Silnice v Karlovarském kraji pokryl v noci na dnešek mokrý sníh. Postupně odtává, ale řidiči by se měli připravit na jízdu v rozbředlém sněhu. Na horách mohou silnice i namrzat, upozorňují řidiče silničáři.

Přestože hlavní tahy jsou chemicky ošetřené, kvůli sněžení na silnicích rozbředlý sníh zůstává. Vyjeté koleje jsou nejen na silnicích nižších tříd, ale místy i na dálnici D6.

V kraji se v noci na dnešek ochladilo a teplota ráno byla okolo nuly nebo lehce pod bodem mrazu. Meteorologové vydali varování před vznikem ledovky, které platí až do 9:00.

Sněžení komplikuje sjízdnost v celém Plzeňském kraji

Sněžení nebo srážky deště se sněhem od noci komplikují sjízdnost silnic v Plzeňském kraji. Řidiči musejí počítat se zhoršenou viditelností a s vrstvou rozbředlého sněhu na vozovkách.

V Kdyni a Brnířově na Domažlicku je silnice první třídy v délce asi 3,5 kilometru nesjízdná pro těžká vozidla, uvedlo dnes ráno Ředitelství silnic a dálnic. Sněžení zasáhlo celý kraj, například na Klatovsku a na Šumavě jsou silničáři v terénu zhruba od 2:00. Většina silnic v kraji, včetně dálnice D5, je ale holá nebo se zbytky posoleného rozježděného sněhu.

Na 127. kilometru dálnice ve směru z Rozvadova na Prahu havarovalo nákladní auto a na dálnici je neprůjezdný jeden pruh. Teploty v regionu se drží většinou mezi minus jedním a plus jedním stupněm Celsia.

Jižní Čechy: Čerstvý i rozbředlý sníh na vozovkách

Také dopravu v Jihočeském kraji dnes na mnoha místech komplikuje sněžení. Silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Na vozovkách často leží vrstva čerstvého nebo rozbředlého sněhu.

Řidiči musejí počítat s tím, že stále sněží například na Českobudějovicku, Českokrumlovsku a Prachaticku. Provoz na dálnici D3 na Táborsku může zhoršit mlha. Teploty v kraji se po ránu pohybovaly kolem nuly. Podle předpovědi meteorologů bude dnes zataženo, občas sněžit a v nižších polohách lze očekávat srážky smíšené s deštěm.

Zlínský kraj: Silný vítr a déšť

Dopravu ve Zlínském kraji dnes ráno komplikuje silný, místy až nárazový vítr. Dohlednost na silnicích je navíc snížená kvůli dešti, řidiči by proto měli jezdit se zvýšenou opatrností, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vítr může dosahovat rychlosti přesahující 50 kilometrů za hodinu. Na většině území kraje bude dnes pršet, ve vyšších polohách může déšť přecházet ve sněžení. Vítr dnes bude postupně slábnout.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi