Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hrozba výbuchu plynu v Brně: Evakuovali 29 lidí, někdo ukradl plynoměr!

V Brně se obávali dalšího výbuchu plynu, jaký nastal v roce 2004 v Tržní ulici (na snímku dům při demolici)
V Brně se obávali dalšího výbuchu plynu, jaký nastal v roce 2004 v Tržní ulici (na snímku dům při demolici)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
18. června 2013
11:49

V Brně v noci na úterý rozhodně nebyla nuda. Nenechavý zlodějíček totiž odšrouboval uzávěr plynoměru a nechal unikat plyn. Hasiči museli evakuovat 29 lidí, policie část města uzavřela. Objevily se obavy, že by se mohl opakovat výbuch jako v Tržní ulici v roce 2004, při kterém zemřeli 4 lidé včetně čtyřleté holčičky.

V noci na dnešek museli brněnští hasiči kvůli rozsáhlému úniku plynu evakuovat z jednoho z domů v brněnské ulici Cejl 29 lidí. Nebezpečí hrozilo poté, co někdo odmontoval a ukradl plynoměr u jednoho z bytů, řekl ČTK Jan Dvořák z jihomoravského hasičského sboru.

Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Zloděj si však počínal každopádně velmi neopatrně. Z trubky, ze které plynoměr odmotoval, nechal unikat plyn. Ten se v domě a jeho blízkém okolí rychle nahromadil a hrozil výbuch.

Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. S evakuací lidí jim pomáhali policisté a strážníci. Po uzavření plynového potrubí a odvětrání domu se lidé mohli vrátit do svých bytů. Po zloději, jemuž hrozí obvinění z obecného ohrožení, pátrají policisté.

Ohrožení bylo veliké. K podobné katastrofě, jako v roce 2004 v Tržní ulici, však naštěstí nedošlo. Tehdy přitom při výbuchu plynu v čtyřpodlažním domě se 72 nájemníky zemřeli čtyři lidé, včetně čtyřleté holčičky, jejiž tělíčko našli hasiči při prohledávání sutin mohutně poškozeného domu. Únik však tehdy nezpůsobil zloděj, ale elektrické výboje, které narušily plynovod.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

w.mojko ( 19. června 2013 09:12 )

kdo asi vzal uzáver????????????????

cinderella1 ( 18. června 2013 15:01 )

Tak jsem se vratila z te "pohadkove zeme" zpatky na Floridu. Moc se me tam libilo, hodne jsem si tam uzila, ale reknu vam pravdu ...tam aby byl clovek stale stazeny a ve strehu, s neustalym napetim v tele, to kdyz prochazite urcitymi misty, nebo mijite urcite spoluobcany. Vam to mozna ze ani neprijde, protoze jste na to zvykli, ale pro me to byl na jednu stranu opravdu dost stresovy tyden. Na druhou stranu jsem se ale super pobavila a zavzpominala jsem si s mymi kamarady na davna bajecna leta. Diky lidicky, ze jste se vubec nezmenili a neopustil vas ani na minutu vas humor.

reggina ( 18. června 2013 14:23 )

insignia ( 18. června 2013 13:32 )

Cikán je živočich, který je rozmazlován horentními soc. dávkami, od narození jsou mu vštěpovány zásady: nepracovat, množit se, chlastat a krást. V brněnském Bronxu, kterého centrem je Cejl, policajta meuvidíte, a když ano, tak nemá zájem cokoliv řešit. V ul. Bratislavské místo toho aby přidali služebnu, tak ji naopak zruší. A tak je to pořád dokola. Pokud bude tato pakáž neustále hájena nic se nezmění

otolev ( 18. června 2013 13:31 )

Cejl,proč ta evakuace??

Zobrazit celou diskusi