Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Svět obdivuje Boženu od slovenské policie: Super „hrablo“ na rozzuřený dav

Autor: dv - 
25. března 2017
14:55

Není to žádná novinka, už nejméně šest let má slovenská policie k dispozici „hrablo“ na lidi na dálkové ovládání. Superstroj se jmenuje Božena a teď zažívá renesanci své slávy. Fanoušci techniky z různých skupin na Facebooku sdílejí záběry Boženy a obdivují její schopnosti. Záběry Boženy už mají desetitisíce nových sdílení na Facebooku a svět se ptá: Co je to zač?

Božena Riot je obrněné vozidlo, díky kterému může policie bez jediného zraněného muže potlačit například rozzuřený dav na demonstraci nebo při hromadném útoku. Jak je dobře vidět na videu, má obří štít, kterým bez problému zatarasí klidně celou ulici a policisté mohou díky kamerám a monitorům mít přehled, jako by stáli před vozem.

Přehrajte si video, kde najdete Boženiny důležité technické detaily:

Video  Svět obdivuje Boženu od slovenské police: Super „hrablo“ na rozzuřený dav  - WAY INDUSTRIES, a.s, Blesk TV, Hudební banka
Video se připravuje ...

Vozidlo Boženu Riot, které vyrobila firma bývalého ministra hospodářství Ľudovíta Černáka Way Industries, používali také bezpečnostní složky v Saúdské Arábii nebo Spojených arabských emirátech.

Vozidlo se skládá ze tří hlavních částí – štít, nosič a cisterna. Vozidlo může být vybaveno i různou technikou pro potlačení narušení klidu,“ popsal Boženu Riot manažer společnosti Patrik Váňa. Kromě vodního děla lze na vozidlo připevnit i střelné zbraně na gumové projektily. 

zkzkz ( 25. března 2017 19:26 )

Sám jsi trouba,to měly na OT64

zkzkz ( 25. března 2017 16:03 )

Jako za komančů

Zobrazit celou diskusi