Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Islámský stát má spadeno na Česko. Naše vina?

Autor: mb - 
10. září 2015
13:50

Fanatikům z Islámského státu vadí malá země uprostřed Evropy. Poklidnou českou kotlinu islamisté rozhodně nevnímají neutrálně. Praha prý udělala chybu, když se zapojila do „křižácké“ koalice. Džihádisté však mají v plánu dobýt celou Evropu, nad Vatikánem slibují vztyčit černou vlajku Islámského státu.

„Do nové křižácké koalice Operation Inherent Resolve se oficiálně zapojily tyto státy – Albánie, Rakousko, Česká republika…,“ píší džihádisté ve svém časopise. I když mluví o „nové křižácké koalici“, Operace Inherent Resolve byla  zahájena již v červnu 2014. List zrádců je opravdu dlouhý – čítá skoro 80 zemí a politických organizací jako např. NATO a EU. Na celém světě je přitom 206 států, podle islamistů tedy proti nim „bojuje“ více než třetina světa.

Dobudeme Evropu

Islamisté mají své vidění světa a seznam „zrádců“ zahrnuje prakticky celou Evropu, ale třeba i Turecko. „Prosíme Alláha o pomoc mudžáhidům (označení pro bojujícího muslima, pozn. red.) Islámského státu v boji proti křižákům, dokud nezavlaje vlajka chalífátu nad Istanbulem a Vatikánem,“ píší ve svém pamfletu teroristé. Tyto dvě města si islamisté zřejmě nevybrali náhodně, obě byla centrem křesťanství a evropské civilizace.

Řím byl centrem římského impéria a po pádu Říma v 5. stol. bylo centrum říše přesunuto do Konstantinopole, kterou první prezident turecké republiky Mustafa Atatürk přejmenoval v roce 1923 na Istanbul. Není to poprvé, co islamisté vyhrožují, že dobudou Evropu. Při popravě 21 křesťanů v únoru 2015 islamista namířil nůž přes moře a prohlásil, že dalším cílem je Řím.

Nebezpečí nehrozí?

Přestože fanatici z Islámského státu zařadili Česko na „seznam zrádců“, akutní nebezpečí ze strany džihádistů prý nehrozí. Blesk.cz oslovil bezpečnostního experta Františka Šulce, který zprávu okomentoval těmito slovy:„Nemyslím si, že by České republice hrozilo nějaké zvýšené nebezpečí. Ta situace je v podstatě stejná od roku  2001. Naopak, měli bychom být pyšní na to, že jsme se dostali na seznam těchto…mírně řečeno hrdlořezů.“

kejtym ( 15. listopadu 2015 12:15 )

 Myslím, že Evropa je natolik velký kontinent, že už by se mohla do háje tak nějak spojit a proti IS začít trošku bojovat, nemyslíte? Je jich snad víc, než nás? Pokud se tohle dřív, nebo později nestane, bude problém, ze kterého už neutečeme. A pryč z EU! Měli bychom už konečně otevřít oči, nebo chceme vylézat ve strachu na ulici s tím, že nás podřeže, nebo zastřelí nějaký jejich spojenec? Lidé, ti mají oči otevřené, ale naše politika ne! Takový Tomio Okamura, ten v tom má jasno a s jeho názory plně souhlasím, ale škoda, že jeho názor je tu v ČR asi prd platný. Naše země už asi opravdu čeká jen na jejich příchod a až nás všechny povraždí.

6010 ( 13. září 2015 09:31 )

Tomu já věřím, u nás je to stejné.

6010 ( 13. září 2015 09:29 )

Slova pana Šulce, že bychom měli být hrdí, že jsme se dostali na seznamm hrdlořezů, vůbec nechápu.Není pan Šulc náhodou padlý na hlavu?

mortis69 ( 12. září 2015 10:01 )

Hajajaá,dadadáá,klidně spěte Až na to příjde,to bude rachec,a nikdo za nic nemůže

5638 ( 11. září 2015 23:23 )

amarize nemusíte chodit daleko, úplně čumím, že je tady tahle diskuze povolena, poněvadž už několik týdnů to bylo zaražený. Jak se jednalo o ty hodná turisty, tak to nebylo povolený. Horší jak za komančů!!!!

Zobrazit celou diskusi