Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka (29) si myslela, že je těhotná: Na záchodě »porodila« obrovský nádor

Autor: shp - 
1. ledna 2018
15:54

Když jí narostlo bříško, začala se radovat. Těhotenský test jí dokonce ukázal, že je těhotná. Nebyla to ale pravda. Australanka Lauren Knowles (29) před dvěma lety neotěhotněla. Lékaři totiž zjistili, že má v těle velké rakovinotvorný nádor. Ten po prodělané chemoterapii sama »porodila« na toaletě, když na ni přišla potřeba tlačit. 

Lauren se těšila z těhotenství a čekala s radostí na další přírůstek do rodiny. Už tehdy byla totiž matkou tříletého Charlieho, kterému je nyní pět let. Když ale začala silně krvácet, vyhledala lékařskou pomoc. Ultrazvuk ukázal šokující zjištění – Lauren nebyla těhotná, ale v děloze měla velký nádor.

Nebyla jsem vyloženě nervózní, protože jsem silně krvácela, když jsem očekávala své první dítě Charlieho. Doktoři se ale rozhodli udělat ultrazvuk, aby ověřili, že těhotenství probíhá v pořádku. Tehdy mi řekli, že mám zásněť hroznovou (hroznovitý útvar v děloze),“ vzpomíná Lauren.

Australanka okamžitě začala podstupovat chemoterapie a lékaři jí při operaci odstranili rakovinou postiženou tkáň. Nádor však přesto začal opět růst. Po následujících chemoterapiích se však stalo v nemocnici něco naprosto nečekaného. Lauren se udělalo zle a dostala křeče. Utíkala proto na záchod.

Ucítila jsem silnou bolest v břiše, tak jsem vstala a běžela na záchod. Když jsem si sedla na toaletu, cítila jsem potřebu tlačit. Bylo to velmi bolestivé. Pak jsem vstala a uviděla v míse velkou a temnou masu. Polil mě pocit velké úlevy,“ vzpomíná Lauren na nejtěžší chvíle svého života.

Do mísy »porodila« nádor o velikosti hrušky. Lékaři jí poté řekli, že již rakovinu nemá. Varovali ji však, že pravděpodobně nebude moci již nikdy otěhotnět. Tyto obavy se nepotvrdily. Po zhruba roce Lauren opravdu otěhotněla a narodila se jí holčička Indi. Příběh sympatické Australanky tak měl nakonec happy end.

Video - Umírající matka měla jediné přání - vidět dceru odmaturovat

Video  Umírající matka měla jen jedno poslední přání: Vidět svou dceru úspěšně odmaturovat.  -  Youtube / Associated Press
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi