Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dcera „boxera“ Slezáka (†73) ze Zemanova štábu: Že mu selhalo srdce? Měl ho jako zvon

Autor: Mii - 
9. února 2018
05:01

Ve věku 73 let zemřel podnikatel Karel Slezák, který se do povědomí veřejnosti dostal především incidentem ze Zemanova štábu, kde nešetřil na novináře pěstmi. Úmrtí oznámil jeho přítel Rostislav Osička, který jako možnou příčinu uvedl slabé srdce. Slezákova dcera Barbara to ale odmítá. „Můj tatínek měl srdce jako zvon, velice zdravé,“ sdělila rozrušeně Blesku. Slabé srdce později vyloučil i samotný Osička, podle něj měl podnikatel vysoký tlak.

Informaci o úmrtí Slezáka Osička přinesl ve středu večer. „Jeho žena mi psala, že Karel zemřel, víc mi k tomu říct nemohla,“ sdělil Blesku podnikatelův přítel. „Měl špatné srdce, stalo se mu to na tom prezidentově štábu a asi to nevydržel. Ani to, jak do něho šel ten novinářský syndikát,“ dodal.

Blesk v tu chvíli kontaktoval Slezáka na jeho mobilním čísle. Zvedla jej dcera Barbara, sopranistka, která jen uvedla, že informace poskytne rodina později. Ve čtvrtek Blesk skutečně kontaktovala a vysvětlila, že o slabé srdce určitě nešlo. „Můj tatínek měl srdce jako zvon, velice zdravé,“ uvedla znatelně rozrušeně.

Svoji informaci opravil ve čtvrtek i Osička. „Karel Slezák měl zdravé srdce, ale jeho vysoký tlak mu ublížil při tom velkém mediálním rozrušení,“ sdělil podnikatelův přítel.

Podle Veleby (SPO) za vše můžou média

Spojitost mezi Slezákovou smrtí a rezonováním jeho jména médii vidí i senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba. Podle serveru Novinky.cz ve večerním prohlášení označil podnikatele za oběť štvanice. „Pan Karel Slezák je mrtev a jsem přesvědčen, že byl uštván médii,“ sdělil senátor. Byl to podle něj „slušný chlap“.

Za vše mohly emoce

Slezák se na konci ledna účastnil oslav vítězství prezidenta Miloše Zemana v pražském Top Hotelu. Byl zde akreditovaný jako novinář. Jeden z hostů, komunista a bývalý redaktor Haló novin Milan Rokytka, měl náhlé zdravotní komplikace po požití velkého množství alkoholu a musela pro něj přijet záchranka.

Situaci chtěli zdokumentovat novináři, protože Rokytka, jak později potvrdili lékaři, působil opilý. Jenže Slezákovi se zájem o indisponovaného přítele nelíbil a začal novináře agresivně odhánět. Došlo i na pár ran pěstí, kdy udeřil například kameramana serveru iDnes.cz.

Na Slezáka se poté strhla vlna kritiky. Podle mnohých komentářů jednal nepřiměřeně, protože novináři jen dělali svoji práci. Podnikatel se omluvil a sdělil, že jednal pod vlivem emocí. Prý měl starost o Rokytku, který svůj stav později vysvětloval tím, že mu někdo dal jed do pití.

Slezáka nicméně mezitím stihl vyloučit ze svých řad Syndikát novinářů ČR. „Svým jednáním poškodil prestiž a zájmy Syndikátu novinářů ČR. Rozhodnutím (výboru) zaniká členství Karla Slezáka v Syndikátu novinářů ČR,“ uvedl v tiskové zprávě předseda organizace Adam Černý.


Čtěte více na Blesk.cz:

Vražda slovenského novináře Jána Kuciaka >>>

Svatba prince Harryho a Meghan Markle >>>

Změna času - kdy se střídá letní a zimní čas >>>

Video se připravuje ...
Další videa