Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Už v pátek se losuje další kolo Účtenkovky. Jaký automobil můžete vyhrát tentokrát?

Autor: Jakub Veinlich - 
12. prosince 2017
06:07

Novou ministryni financí Alenu Schillerovou čeká ve středu odpoledne jmenování do funkce a už o dva dny později bude u druhého losování Účtenkovky. Premiéra jí příliš nevyšla. Webové stránky loterie totiž zkolabovaly. Správci je proto přesměrovali na web ministerstva financí. Na podruhé už by mělo být vše v pořádku. I tentokrát musel ale úřad „vysoutěžit“ hlavní cenu. Automobil. Blesk.cz ví, o jaký půjde tentokrát. 

Do druhého kola Účtenkovky se podle dosavadní náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové – duchovní matky loterie – zapojilo 470 tisíc aktivních hráčů – tedy zákazníků, kteří doposud zaregistrovali 16 817 914 účtenek z obchodů. „Což je o téměř tři miliony více než v prvním slosování. Zájem o Účtenkovku roste, a to mě velmi těší,“ řekla Blesk.cz budoucí šéfka státní kasy.

Video  Nákup za 31 korun proměnila v Účtenkovce na výhru 200 tisíc.  - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Radost sice má, i tak by podle svých slov ale ke hře ráda přilákala ještě víc hráčů. I proto chce pokračovat v tom, co Blesk.cz sliboval i odcházející ministr financí Ivan Pilný (ANO) – tedy zjednodušit celý systém zadávání účtenek do registračního systému. „Průběžně pracujeme například na vylepšování mobilní aplikace a hledáme možnosti, jak zjednodušit načítání údajů z účtenky, například pomocí QR kódu,“ věří ve zlepšení Schillerová.

Dlouhodobou kritičkou Účtenkovky, která má podpořit EET, je například 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija, která doufá, že se Účtenkovka u nás neosvědčí stejně, jako například na Slovensku „Výběr DPH se tam kvůli ní prakticky nezvýšil a zájem rychle opadl,“ napsala Udženija před měsícem na svůj Twitter.

Zatímco odcházející ministr financí Ivan Pilný po prvním losování Blesk.cz řekl, že by mohl jeho úřad přijít s novinkou a losovat výhry častěji – nastupující šéfka státní kasy Schillerová s ničím takovým zatím podle svých slov nepočítá. „Budeme prozatím pokračovat ve stejných intervalech, tedy v losování jednou měsíčně.“

Nové auto v plné výbavě

V pořadí druhé losování čeká na zaregistrované zákazníky už tento pátek – 15. prosince. Hrát se bude opět o 21 025 výher. Hlavní cenou bude opět milion korun a podle exkluzivních informací Blesk.cz i tentokrát druhý v pořadí vyhraje Ford Focus Combi v tmavě modrém provedení s benzinovým motorem o obsahu 1,6 l v hodnotě 357 tisíc korun. Stejné auto navíc podle našeho zjištění budou mít i druzí v pořadí při losování 15. ledna a 15. února.

Vše o účtenkové loterii čtěte zde

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 12. prosince 2017 12:30 )

Tyhle Fordy už stejně někde jezdí a miliony "vyhrávají" jen Burešovi kamarádi. Obyčejných lidí se to netýká.

levicove-smegma ( 12. prosince 2017 10:08 )

Vypadalo by moc hloupě, kdyby se zveřejnilo, že vyhrávají stále jen stejní lidé.

Brnooo ( 12. prosince 2017 09:36 )

Musí souhlasit, ale když nesouhlasí, zveřejněni nebudou. Koukněte na pravidla hry. Taky bych souhlas nedala. Vy ano?

janejaneja ( 12. prosince 2017 08:34 )

A kde jsou zveřejněni výherci z 1.losování ? Kdo vyhrál auto a miliony ? Nikde není jejich fotka a radost, že vyhráli. Musí-prý-souhlasit se zveřejněním identity, tak kde jsou ?? Toto nějak smrdí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa