Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Vytvořili jsme chaos a ISIS nás má za vrahy“. Poslanec Huml chápe džihádisty

Poslanec Stanislav Huml (ČSSD)
Poslanec Stanislav Huml (ČSSD)  (Autor: Blesk - Křivan, Pecák)
Autor: val, vr - 
11. září 2015
19:40

Pomohli jsme západním zemím vytvořit chaos v severní Africe a Islámský stát nás má za vrahy, nebyli bychom jiní. Taková jsou slova poslance ČSSD Stanislava Humla, který pro Blesk komentoval fakt, že časopis džihádistů zařadil Českou republiku na seznam svých nepřátel. 

„Myslím, že už je každému jasné, o co jde. Vytvořili jsme – my, západ – chaos v mnoha zemích na severu Afriky,“ reagoval Huml na dotaz, co říká na to, že teroristé ve svém časopise zmínili Českou republiku jako stát, který se zapojil do „nové křižácké koalice“.

„Sice říkáme: ‚My jsme to nebyli‘, ale Francie, Itálie a USA jsou našimi partnery a spojenci. Chaos způsobil tisíce mrtvých a sebral domov milionům. Mají nás za vrahy. Nebyli bychom jiní,“ dodal.

Pád Dvojčat Huml přisoudil CIA

Džihádisté ve čtvrtek ve svém časopise zveřejnili seznam zrádců, který čítá na 80 států a zahrnuje prakticky celou Evropu. Ve svém pamfletu uvedli, že žádají Alláha, aby pomohl bojovníkům Islámského státu v tažení proti křižákům, „dokud nezavlaje vlajka chalífátu nad Istanbulem a Vatikánem“.

Bývalý poslanec Věcí veřejných, který uprostřed minulého volebního období opustil potápějící se stranu a přešel k sociálním demokratům, je svými kontroverzními výroky a nápady pověstný.

Tvrdí například, že útok na newyorská Dvojčata z 11. září 2001 zosnovala americká CIA, stejně jako loňské sestřelení malajsijského boeingu nad Ukrajinou. Proslavil se také nápadem postihovat urážky hlavy státu na internetu nebo odejmout státní občanství Čechům, kteří se přihlásí v zahraničí k trvalému pobytu.

Anketu mezi politiky o České republice a ohrožení ISIS čtěte v sobotním Blesku.

tgbg ( 12. září 2015 09:47 )

Zbabělý a prolhaný komoušský kolaborant Huml asi nikoho svými bludy nepřekvapil.

diella ( 11. září 2015 22:08 )

Vzhledem k tomu, že tohle poslanecké světlo označil za blbce už i Škromach od bazénku, nemůže další Humlův duševní výron nikoho příliš překvapit.

4858 ( 11. září 2015 21:13 )

Proč tomu zlýmu esenbákovi stále dáváte prostor? Hajzl už je v několika stranách od komunistů,....po socialisty.

jezibababa ( 11. září 2015 20:17 )

I tento organismus živíme (víc než dobře) z našich daní. Duševně nemocní patří na psychiatrickou kliniku, vlastizrádci za mříže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa