Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Miliardář Janeček: Zeman ochlasta a Hašek šmejd! Rádobyspasitel na pár facek, reaguje Hašek

Do Miloše Zemana i hejtmana Haška se ostře opřel miliardář Karel Janeček (vpravo)
Do Miloše Zemana i hejtmana Haška se ostře opřel miliardář Karel Janeček (vpravo)  (Autor: Foto Blesk - Martin Hurda, ČTK)
Autor: simao - 
12. února 2014
19:30

Ostrá slovní přestřelka se urodila mezi miliardářem Karlem Janečkem na straně jedné a pučistou z ČSSD Haškem na straně druhé. Janeček nazval hejtmana šmejdem. Nešetřil však ani prezidenta Zemana, který je pro něj ochlastou. Pořádně to však schytal. Podle Haška je to prý jen rádobyspasitelem a zasloužil by pár facek. Ohradil se i Hrad.

Kolem miliardáře Karla Janečka je opět živo. Nikoli však kvůli jeho soukromému životu, do kterého se před časem přimotala další žena - pohledná Miss ČR 2004, moderátorka a farmaceutka Jana Doleželová. Podnikatel, vyznávající mnohoženství, je pro ni však již minulostí.

A Janeček se tentokrát pustil do jiných eskapád. Opřel se do neúspěšného pučisty z ČSSD Michala Haška. Ostré výtky pak nasměroval Janeček i na Hrad - prezidenta Zemana nazval ochlastou! "Michal Hašek se odkopal jako totální lhář v přímém přenosu," řekl Janeček Parlamentním listům a dodal: "Já jsem kolikrát řekl o Haškovi, že to je neobhajitelný šmejd. Proti tomu byl problém bývalého premiéra Petra Nečase s Nagyovou maličkost. U Nečase se to dá pochopit jako úlet chlapa, který se zamiloval..."

Hašek by podle Janečka měl okamžitě skončit, namísto toho dál v politice pokračuje. A jen tak mimochodem si prozatím ponechal funkce poslance i jihomoravského hejtmana. "Je to obrazně tak na pár facek mezi chlapy." reagoval Hašek na Janečkova slova a svého kritika označil za "rádobyspasitele" bez morální autority, aby někoho soudil.

Janeček: Zeman předvedl na Hradě osobní zášť

Janeček však nešetřil ani Miloše Zemana, ke kterému Hašek jel těsně po volbách na lánskou schůzku. Janeček se však netají, že byl v prezidentské volbě proti Zemanovi. Řada současných prezidentových kroků ho však překvapuje. "Například jeho požadavky na ministry považuji za ohýbání Ústavy úplně na maximum," vzpomněl Janeček kolečko ministerských kandidátů, kteří chodili před svým jmenováním na Hrad na "kobereček", konzultovat s prezidentem své záměry.

Janeček také vzpomněl, jak Zeman na Hradě peskoval premiéra Sobotku za chyby v nominační dopise. "To je už osobní ješitnost, zášť, ubohost a snaha někoho potopit," uvedl v Parlamentních listech Janeček. Největší perlou však bylo, když Janeček o Zemanovi řekl, že "je ochlasta, že už mu mozek prostě nefunguje a lidi kolem sebe si nedokáže ohlídat."

Na Janečkovu nezvykle ostrou a nevybíravou kritiku reagoval již i Hrad. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček Blesk.cz řekl: "U tak vzdělaného člověka, který navíc chce kultivovat českou politiku, je překvapivé, že používá takto hrubý slovník vůči prezidentovi." Připomněl tak Janečkův projekt Pozitivní evoluce, kterým chtěl miliardář přispět ke zlepšení společenského klimatu u nás.

danamarie ( 24. února 2014 08:01 )

Jojo, tady máme zase úkaz lidské duševní ubohosti:"Někdo je lepší,než já, dokázal více, než já, ke svým názorům se otevřeně hlásí,je bohatý...", no tak ho označím jako pitomce i hned je mé prázdné duši s mizivými schopnostmi lépe, že ???

123automobil ( 16. února 2014 09:18 )

8bc5 ( 13. února 2014 19:39 )

Janeček asi nebude duševně fit a víc jak pár facek by potřeboval velmi dobrého psychiatra.To co nám předvádí poslední dobou to je chování duševně vyšinutého člověka.Už v době kdy nabízel pomoc v kauze Rath tento geniíl.matematik a "mág" nadač.protikorupč.fondu" se choval jak člověk co má patent na rozum.Myslím si,že Dr.Rath pravděpodobně správně odhanul dušev.pochody tohoto vyš.člověka.Neměl zájem o spolupráci.Nevím proč a kdo podporuje tohoto člověka? V naších řadách máme geniál.matematiků i ekónomů na špici,tak nevím proč zrovna Janeček je opěvován medií.Ve svém životopise zdůrazňuje prestiž.vysokoškolské studia ale chování ma jak řeznický pes utržený z řetězu.

obluda.pb ( 13. února 2014 17:51 )

a sám sebou jste si jistý, Vy duševní gigante???

krupan10 ( 13. února 2014 11:09 )

přesně tak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa