Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílené video z ranveje: Airbus usekl dalšímu letadlu ocas. Projel jím jako nůž máslem

Video se připravuje ...
Autor: shp - 
15. května 2018
17:01

Atatürkovo mezinárodní letiště v tureckém Istanbulu se stalo dějištěm šílené nehody. Airbus A330 aerolinek Asiana, který měl namířeno do Soulu, při popojíždění na ranveji narazil do zastaveného Airbusu A321 Turkish Airlines. Jeho křídlo mu urvalo ocas.

„Znělo to, jako kdyby explodovala bomba, a celé to letadlo se natočilo. Myslela jsem si, že se převrátí, naklonilo se na jednu stranu, pak se však vrátilo zpět. V tu chvíli se mi hlavou honily různé myšlenky. Myslela jsem si, že letadlo explodovalo,“ řekla Daily Mailu očitá svědkyně, britská turistka Kaarina Barron (55).

Bylo to hodně strašidelné. Chvíli jsem si říkala: Je to tady, tohle je konec mého života,“ dodala. Naštěstí nebyl. K letadlu přispěchali hasiči a technici. Nikomu se však nic nestalo. „Žádní pasažéři ani členové posádky nebyli během incidentu zraněni. Pouze způsobil poškození na obou letadlech,“ prohlásil mluvčí letiště.

Srážka zapříčinila zpoždění a zrušení několika letů. Škoda na obou letadlech se však vyšplhá do několika milionů. Kdo za nehodu může, není v tuto chvíli jasné. Srážku dvou letadel, kterou zachytila průmyslová kamera na letišti, vyšetřuje policie, která určí viníka. Vše zatím ale nasvědčuje tomu, že měl pilotu Airbusu A330 dávat větší pozor.

Další video: Letadlo muselo na letišti v Praze nouzově přistát.

Video  Letadlo muselo na letišti v Praze nouzově přistát.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání