Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na dálnici D11 málem došlo k tragédii: Dělníci unikli smrti jen o vlásek!

Při děsivé nehodě unikli dělníci smrti jen o vlásek!
Při děsivé nehodě unikli dělníci smrti jen o vlásek!  (Autor: Ředitelství silnic a dálnic)
Autor: DH - 
16. dubna 2018
21:17

Ředitelství silnic a dálnic v pondělí zveřejnilo video, na kterém je zachycen incident, jenž mohl skončit strašlivou tragédií. Jen málo totiž chybělo k tomu, aby o život přišli dělníci, kteří na dálnici D11 odklízeli zbytky nehody.

Na videu můžete spatřit nehodu, která se stala minulý týden na dálnici D11. Zachycuje dělníky odklízející zbytky nehody. Ti nejprve místo zabezpečili výstražnou šipkou a poté, za asistence policie, začali s pracemi. "K původní nehodě vyrazili naši lidé s technikou společně s policií, aby zajistili místo a odstranili nehodu a zprovoznili dálnici," nastínil situaci mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Netrvalo však dlouho a do světelného ukazatele najel nepozorný řidič kamionu. Vůz, který byl zaparkovaný těsně za světelným ukazatelem, srazil také a ten se ve velké rychlosti řítil směrem na zaměstnance dálniční služby. Ti tak podle slov Jana Rýdla o vlásek unikli jisté smrti, když včas stihli uskočit.

"Kdokoliv a kdykoliv dostane chuť nadávat dálničářům, ať se podívá na toto video a zároveň si představí, že půl metru od jeho pracovního stolu jezdí kamiony devadesátkou," připomíná Rýdl fakt, že se silničáři ihned po nehodě oklepali a běželi zkontrolovat zdravotní stav řidiče kamionu.

Incident přitom není jediný svého druhu. ŘSD eviduje za poslední dva roky bezmála stovku podobných případů rozbitých šipek. Na vině je podle odborníků nepozornost řidičů kamionů, kteří za volantem koukají na videa, telefony či píší textovky.

Video: Nepozorný řidič kamionu vjel do dělníků na D11

 

bizon_pepa ( 18. dubna 2018 08:10 )

Jáchápu tvé rozhořčení, ale takhle špatně postavené auto silničářů se v Německu nevidí. Takže mudrlant Rýdl by si tam měl udělat výlet a ne blábolit do medii. Jak mimochodem neustále dělá.

europa ( 17. dubna 2018 05:48 )

Měli toho řidiče kamionu vytáhnout z auta a zpřelámat mu hnáty. Vždyť už mohli být jeho vinou po smrti. Tomu dobytkovi sebrat papíry doživotně, je smrtelně nebezpečnej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání