Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kajínek chce očistit svoje jméno a žádá obnovení procesu. Nikoho jsem nezabil, říká

Autor: ana - 
7. března 2018
19:52

Jiří Kajínek chce očistit své jméno. Muž odsouzený za dvojnásobnou vraždu, který si loni v květnu vysloužil prezidentskou milost, touží po obnovení procesu. Návrh chce podat co nejdříve prostřednictvím právního zástupce Jana Černého.

Kajínek byl odsouzen v červnu 1998 na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Podnikatele Štefana Jandu a jeho bodyguarda měl zavraždit o pět let dříve v Plzni poblíž borské věznice. Za své údajné činy dostal původně doživotní trest.

Chci to dokázat!

„To, že jsem na svobodě, je jedna věc, ale pořád je to o tom, že se do mě někdo neustále opírá, že jsem to udělal, když jsem byl odsouzený. Ano, jsem pořád odsouzený, tak je dobré s tím něco udělat. Moje ambice je taková, že klidně za měsíc, dva nebo za půl roku se budu snažit dokázat, že jsem ve vězení být neměl,“ řekl pro TV Prima Jiří Kajínek.

Jak sdělil server iDnes.cz, o obnovu procesu se Kajínek snažil již několikrát, pokaždé však neúspěšně. Jeho žádost o obnovu procesu zamítl Vrchní soud i Ústavní soud. Prezident Miloš Zeman svůj krok vysvětlil tím, že v Kajínkově případu jsou nejasnosti a že si už odseděl 23 let.

Video  Talkshow vraha Kajínka: Podívejte se, jak lidé obdivují omilostněného zločince.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Kajínek prezidentem

Vinu nikdy nepřiznal a policii dlouhodobě obviňuje z vykonstruovaného procesu a soudy z předpojatosti. V Česku se díky medializaci svého příběhu stal celebritou. Od svého propuštění pořádá besedy s občany. Mnozí občasné chtějí, aby v příštích prezidentských volbách kandidoval na prezidenta. Jiří Kajínek jejich přání rozhodně nehází za hlavu.

rada42 ( 8. března 2018 06:55 )

Za dobrotu , na žebrotu - Zemane , pouštět kriminálníky je hloupost...

jajas ( 7. března 2018 20:53 )

Bóže, už zase otravuje. Už ho nikdo nechce zvát na "besedy", tak chce zase obnovení procesu? Stejně už nic nového nevyšetří po tolika letech. Měl by toho nechat a užívat si svobody, vždyť je volný, je v podstatě "jen" zloděj.

naidka ( 7. března 2018 20:12 )

Bleskáči, nechejte Kajínka Kajínkem a radši napište, jestli se už od rána našel Jirka Pomeje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání