Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Terezin kriminál je podle právníka nejbezpečnější na světě, ale: Sedí tam hlavně vražedkyně a bachaři jsou krutí!

Autor: ljš - 
7. února 2018
05:01

Obavy, že by se české pašeračce Tereze H. v pákistánském kriminále někdo mstil, považuje její právník za zcela liché. Věznice Kot Lakhpat je prý velmi bezpečná. Studie, která se tamními podmínkami zabývá, ale hovoří jinak...

"Nikdo jí nemůže ublížit. Místní vězení je to nejbezpečnější místo na světě," řekl Terezin advokát Čaudhrí Džavád Zafar na dotaz Blesku, zda se neobává, že se za mřížemi může jeho klientce někdo mstít za to, že spolupracuje s vyšetřovateli.

Studie, která se podmínkami v pákistánské věznici Kot Lakhpat zabývala, sice o nebezpečích z venčí nemluví, prostředí ale popisuje velmi tvrdě. Dozorci tam podle všeho nejsou žádní vzorní nositelé ctností.

Podle svědectví bývalých trestankyň je velmi snadné se bachařům znelíbit. Tresty, které pak používají, jsou velmi kruté. Jedním z nich je například umístění "na samotku". "Tyto cely jsou velmi malé (1,2 x 2 metry) a nemají okna, která by zajistila přístup světla a vzduchu. Vězeňkyně se po danou dobu pochopitelně nesmí stýkat s ostatními," píše se ve studii.

Dalším trestem pak bývá mytí záchodků, které jsou podle řady svědectví ve velmi otřesném stavu. Z nemilosti dozorců se ale údajně dá vykoupit. Úplatek, který bachaři žádají, se jmenuje "mahinabharo" a činí asi devět amerických dolarů (180 korun).

Dozorci si také údajně nárokují velkou část toho, co vězeňkyně dostanou od svých návštěv, které jsou povoleny jedenkrát týdně. "Většinu toho ukradnou, nebo to otevřeně vyžadují. Dávali jsme jim je chtíc nechtíc. Pokud si někdo stěžuje, čekají ho těžké časy a spousta tvrdé práce," vypověděla jedna z propuštěných.

Video  Terezin právník exkluzivně: Je v cele s 20 ženami, necítí se dobře  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

Ani Tereziny spoluvězeňkyně nejspíš nebudou žádné křehké květinky. Celá třetina z nich jsou totiž odsouzené vražedkyně, které zabíjely většinou z vášně. Jejich oběťmi jsou podle studie nejčastěji manželé nebo milenci. Druhou největší skupinou jsou pak "kolegyně" zadržené Češky - za distribuci drog v Láhauru sedí asi 22% trestankyň. Třetí příčku v pořadí zločinů pak drží zlodějky.

Jako cizinka je Tereza držena na samostatném oddělení, pohybovat se ale během dne může po prostorách ženské věznice volně. Může se tak s ostatními bavit, vařit a podobně.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...

adelinda ( 11. dubna 2018 04:09 )

Ten právník vypadá pěkně poťouchle, ten jeho výraz.. By mne zajímala ta škola, na který studoval. Hlavně prý tam omílají korán a neuměj nic

Jindich Dvok ( 7. února 2018 12:31 )

No a co, že tam sedí samé vražedkyně,kolegyně pašeračky a podobné...? Tak je mezi "svými" a přeji ať, si to dobře užije. Poměry v tom jejich krimu budou zřejmě úměrné provinění, na rozdíl od evropských humánních "hotelů". Však tam nikdo z nich není za odměnu, ale za trest.

prycsnima ( 7. února 2018 11:54 )

 VAŘIT ??? Vona ta pí ča umí VAŘIT ??? Co je to za bláboly ??? Umí tak leda vyšpulit tu proje banou va ginu ! A vy věříte tomu slimákovi ??? Sra čky naivní, honzikové za pecí (za kompjútrem ).Víte H o vno.

Voda ( 7. února 2018 11:52 )

 Koho šlapota zajímá.

Monikay ( 7. února 2018 10:33 )

Tak finanční zásoby by měla mít dobré...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání