Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Právník Terezy zadupal poslední naději: Co čeká českou pašeračku v Pákistánu

Autor: dce - 
31. ledna 2018
16:44

Tereza H. (21) se v úterý objevila poprvé na veřejnosti od zadržení na letišti v Láhauru. Soud rozhodoval o prodloužení vazby, při té příležitosti místní média hovořila i s Tereziným právníkem. Bohužel nepůsobil příliš optimisticky…

Tereza je již tři týdny držena v Pákistánu. Ve vězeňské cele skončila, protože u ní celníci na letišti v Láhauru našli devět kilogramů heroinu. Jednadvacetiletá Češka podle dostupných informací začala s policí okamžitě spolupracovat a několik lidí z jejího okolí skončilo rovněž za mřížemi.

Terezin právník Čaudhrí Džavád Zafar v rozhovoru pro DailyPakistan.com vysvětlil, že vyšetřovatelé na případu stále pracují. Soud, který bude rozhodovat o její vině a trestu, by však mohl začít ještě tento rok, což nebývá v Pákistánu úplně obvyklé. V případě drogových deliktů se na soudní jednání čeká i dva roky.

Tereziny vyhlídky

Na otázku, jakou obhajovací taktiku právník zvolí, ale Zafar nechce odpovídat. Prozradil ovšem, že se domnívá, že trest si Tereza bude muset odpykat v pákistánském vězení.

Tereza se u úterního soudu objevila v tradičním sárí a do objektivů médií už se neusmívala jako před několika týdny. Dolehla na ni tíže její situace? Své rodiče ve videu prosila, aby jí pomohli a počkali na ni. „Bude to na dlouho,“ řekla. Svým rodičům pak měla podle Deníku i možnost zavolat.

„Mluvila se svým otcem. Podle informací od honorárního konzula, který byl přítomen u soudu, je vzhledem k okolnostem stále v relativně dobrém fyzickém i psychickém stavu,“ uvedla podle Deníku Irena Valentová z tiskového odboru Ministerstva zahraničních věcí.

Právě Valentová rovněž uvedla, že se očekává, že soud bude v Terezině případu rozhodovat už v první půlce února. Zatím je naplánováno další jednání o vazbě na 7. února.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům.  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...


Čtěte více na Blesk.cz:

Vražda slovenského novináře Jána Kuciaka >>>

Svatba prince Harryho a Meghan Markle >>>

Změna času - kdy se střídá letní a zimní čas >>>

hurryd ( 3. února 2018 19:50 )

Já nechápu jak se jí může někdo zastávat.Teď jsem poslouchal v televizi jak z ní pomalu dělají panenku Maria.Že prý byla najivní a nevěděla co dělá.Víte že takových naivních lidí v Česku jsou tisíce,to jsou lidi kteří podepsali podvodným bankovním společnostem půjčky které pak nebyli schopni splácet.Takových lidí je mi líto!!!Ale po nich ani pes neštěkne.Tady je vidět jaký žije v naší republice odpad.To jsou ti samí lidé kteří pomlouvají našeho pana Prezidenta, viz všechny televize kromě Barandova, ale drogový dealer je pro ně chudáček který potřebuje pomoc!!!

jany ( 3. února 2018 10:49 )

jako ze je lepsi zkusit treba... pasovat smrtici drogy?

5sama5 ( 2. února 2018 15:20 )

reenata: Ty si opravdu myslis,ze je tady v tom souziti tech dvou co zavidet?

montevideo ( 1. února 2018 19:08 )

Bohužel, i tato tvoje "recenze" je poněkud blábolivá. A to pominu, že uliční výbory fungovalY a hodnotilY ...

flora ( 1. února 2018 15:42 )

A už jsi to zkusil nebo jen teoretizuješ? Hlavně to nesmíš vzdávat ! Téhle se to podařilo až napočtvrté !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání