Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec pátrání po psech z Volárny: I fenku Lety našli roztrhanou

Autor: dce - 
13. ledna 2018
14:37

Smutný konec má pátrání po dvou ztracených psech z Volárny. Arga našla majitelka krátce před Vánoci, byl mrtvý už několik týdnů. V sobotu po usilovném pátrání našli i fenku Lety, bohužel také mrtvou. Oba psy s největší pravděpodobností zabilo divoké prase.

Zprávu o tragédii zveřejnila majitelka obou psů Petra v sobotu na Facebooku ve skupině o pátrání, kde bylo téměř pět tisíc lidí. Moc děkuji všem, co nám pomáhali. Lety jsme teď našli bohužel mrtvou, pravděpodobně ji srazilo auto na dálnici,“ informovala nejprve.

Blízkost těla u rychlostní komunikace totiž napovídala tomu, že ji zabilo patrně rychle jedoucí auto. „Bylo to asi půl kilometru od Arga u dálnice směr na Velký Osek,“ popsala Petra s tím, že na místě fena patrně ležela dlouho, tělo bylo již v rozkladu.

„Když jsme ji dovezli domů, tak jsme ji ohledali. Měla hrozně hluboký tržný rány, spíš ji zabil divočák,“ vysvětila později Blesku.

Arga našla 20. prosince v lese u Sán. I jeho zabilo divoké prase několik týdnů před nálezem. Moc děkuji všem, co nás sledovali a pomáhali v hledání. Jsme jim vděční,“ dodala na závěr.

Argo a Lety zmizeli ze zahrady domu ve Volárně na Kolínsku 11. listopadu. Zoufalé pátrání ovšem dlouho nikam nevedlo. Rodina nabídla nálezné ve výši sto tisíc korun. Bohužel ani to nevedlo k jejich vypátrání. Oba pejsci byli tou dobou už patrně mrtví...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání