Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Podivné manévry kolem zadržení Terezy v Pákistánu: Kde ji doopravdy vyslýchají?

11. ledna 2018
11:48

Češka zatčená na letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu už je ve vyšetřovací vazbě a v pátek ji čeká soud, tvrdila místní média. Podle českého ministerstva zahraničních věcí je ale všechno úplně jinak. 

Za pašování a přechovávání narkotik se v Pákistánu uděluje běžně trest smrti. Podle ministerstva zahraničních věcí se však zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. Ti jsou ovšem obvykle trestáni mnohaletým pobytem v jednom z nejdrsnějších vězení světa. Co čeká Terezu v případě, že bude odsouzená a skončí v Pákistánu za mřížemi, odhadl pro Blesk.cz bezpečnostní expert Andor Šándor.

Tereza popřela, že by drogy do svého zavazadla dala sama. Při předběžném výslechu řekla, že je v Pákistánu již počtvrté a že její obchodní partner se jmenuje Tárik, uvedl deník The Nation. Podrobnější informace ale celní úředníci odmítli deníku sdělit. „Byla převezena do vyšetřovací vazby do centrální láhaurské věznice,“ uvedli The Nation.

MZV: Všechno je jinak

Ministerstvo zahraniční ale zprávu dementovalo s tím, že Tereza je stála vyšetřována v prostorách celnice. "V současné chvíli stále probíhá vyšetřování zadržené Češky ze strany celníků, konkrétně oddělení pro vyšetřování a stíhání. Dotyčná se nachází v prostorách celnice v Láhauru, mimo letiště," sdělilo ČTK ministerstvo zahraničí. Dobu vyšetřování podle MZV v tuto chvíli nelze odhadnout.

Česká diplomacie je v kontaktu s pákistánskou celní správou a zažádala o umožnění konzulární návštěvu Češky. "Zadržená se na nás zatím s žádostí o konzulární pomoc neobrátila, nicméně ambasáda je v kontaktu s její rodinou," dodal Černínský palác.

Zadržená Češka prohlásila, že věděla, že je v jejím zavazadle něco ukrytého, ale netušila, že je to heroin. Úřady zahájily vyšetřování případu a v pátek bude dotyčná předvedena před soud, napsal server Customs Today. (První slova Terezy po zadržení, si poslechněte ZDE)

Jedenadvacetiletou Češku zadrželi celníci ve středu poté, co prošla dvěma kontrolami na mezinárodním letišti v pákistánském velkoměstě Láhaur. Česká občanka mířila do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Pákistánský celní úřad oznámil, že na základě informací od zadržené zahájily bezpečnostní složky razie v různých částech Láhauru.

Ruzenka Horvathova ( 18. října 2019 02:50 )

Souhlasím s Vámi. I přesto co spáchala tu dívku lituji. Mladická nerozvážnost. Nečekala jsem ,že ji lidé budou až tak kritizovat. Z toho pekla se jen tak nedostane ….to všichni víme ,moc bych ji přála aby ji při nejhorším dali do České věznice. Předci jenom jsou naše věznice civilizovanější. Po všem co tam vytrpěla věřím, že by už nikdy nepomyslela na takové věci jako je pašeráctví .

krtek. ( 11. ledna 2018 20:40 )

asi tak nějak, vyšlo jí co chtěla, zas nebude muset pracovat a bude ji živit někdo jiný

MLudvika ( 11. ledna 2018 14:46 )

není mi ji líto..už od pohledu mne slečna přesvědčuje o tom, že je to - slušně řečeno ... dobře placená společnice co má tulení ručičky. Chtěla rychlý peníze ? Tak ať si to odsedí, bez líčidel, dlouhých nehtů, našpulených rtů, bez selfíček

jiznicechy ( 11. ledna 2018 14:40 )

Kolik to zase bude stát nás všechny? Poctivou prací opovrhovala a nyní si za daně těch, kteří tady pracují, bude půlka Ministerstva zahraničí dělat výlety do Pákistánu, aby tam dohodla návrat téhle extra Milky. Nechápu, proč nám vykládají, jaký - chudáci pašeráci - mají v těch zemích kriminál. Zkuste se podívat na You tube na "Zatčeni za hranicemi" - je to vesměs o pašerácích drog - ono se to pašuje a potom se čumí! V námi obdivovaných USA jim šerif Joe Arpaio v Maricopa County v Ariozoně dává řetězy na nohy a jde to. Pamatujete si jistě na Radek hanykovicze, kterého sebrali v Thajsku a odseděl si řadu let ve věznici Bank Kwang. Pro nás jsou tam samozřejmě šílené poměry - ale díval jsem se na reportáž s ředitelem té věznice a ten tam říkal, že pokud někdo v Thajsku propadne drogám, zruinuje to celou rodinu, protože společnost to velice odsuzuje a ta rodina je v podstatě vyobcována. A že to není rekreace, ale je to vězení!!!A nemá náhodou pravdu? To, že drogy ničí životy, to jí nevadilo? A teď se máme nad ubohou holkou, práce se štítící, rozněžňoat?!

obessenalucerne ( 11. ledna 2018 13:58 )

Příživnice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání