Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapce zakousl v Přerově pes: Vnoučka (†1) oživovala marně babička

Autor: Pavel Ryšlink - 
31. prosince 2017
05:00

Rodinná tragédie se odehrála v pátek odpoledne v Přerově-Předmostí. Při rodinné návštěvě mohutná argentinská doga zabila ročního vnoučka majitelky bytu. Ten ji s maminkou, její dcerou, přišel navštívit. Babička se vnučka snažila zachránit a oživovala ho. Její snaha ale byla marná.

 „Je to strašné. Hrozné neštěstí pro celou rodinu,“ povzdechla si včera sousedka, která se se ženou, v jejímž bytě se děsivá tragédie odehrála, přátelí. „Vše znám ale jen z doslechu od dalších sousedů. Sama nemám odvahu se jí na cokoli ptát,“ dodala žena.

V bytě se v pátek s matkou sešly v jejím bytě dvě dcery. Starší s ročním chlapcem, mladší přivedla argentinskou dogu. Psa vyšlechtěného k lovu pum, gepardů a jaguárů. S mohutným psem, kterého prý dobře znal, si měl chlapeček hrát. „Snad to psisko nějak nešťastně píchl prstem do oka a tak se to celé stalo,“ prozradila sousedka s tím, že takto to lidé v domě zaslechli, když se o tragédii bavili na chodbě policisté.

První pomoc poskytla vnoučkovi babička, která podle sousedů pracuje jako zdravotní sestra. Lékaři záchranné služby pak těžce zraněného kloučka hodinu oživovali. Marně. Zranění způsobená psem byla tak vážná, že chlapeček zemřel. Policie potvrdila, že se případ stal, jakékoliv bližší informace však odmítla sdělit. „Příčiny, okolnosti i míra zavinění této nešťastné události jsou v současnosti předmětem policejního šetření. Pes byl zajištěn,“ sdělil policejní mluvčí František Kořínek.

VIDEO: Česká fenka bojuje v Kongu proti pašerákům zvířat.

kdoasi ( 2. ledna 2018 18:08 )

blabolimtakytak:

kerloss ( 2. ledna 2018 12:23 )

Nedavno jsem cetl od nekoho obvyklou hlasku majitelu psu, muj pes nikdy nekouse. Kdo udelal chybu kdy bylo dite usmrceno psem? Matka rika ze to byla vterinka. To same je kdyz jdete po ulici a najednou je dite pod koly auta, nikdo za to nemuze, rodic se podiva jinam a ridic nevidi dite treba pres auta a jaky je konecny verdikt? Ridic VZDY dostane podminku za neumyslne zabiti. Matka? asi nic. A ted jak se to bude resit v rodine kde se ted stal tento pripad zabiti ditete psem? Nikdo nehlidal jak psa tak dite. Obri pes a male dite co se muze stat? pes je stale selma a ten kdo to nechape nema mit psa. Vim ze se najde mnoho lidi co napisi ze pes neni selma pridam nazor kolik lidi ma doma gorilu? asi nikdo a taky to neni selma. Pes se musi hlidat stale a kor kdyz je tam dite. To by si meli uvedomit vsichni co maji psa a dite a nebo kdyz jdou na navstevu kde se mohou setkat jak deti tak psi.

dobry-clovek ( 2. ledna 2018 10:31 )

Postižené HOVADO tatazdenek, rego, zdenekk atd. atd. Přeji ti a to nejen já potrate z mu-tanta do roku 2018 jen a jen ZKLAMÁNÍ, ZÁVIST, BEZMOC, DEPRESE, BÍDU, NEMOCE, VYCHCÍPANÍ FAMILIE, RAKOVINU A DLOOOOUHÉ BOLESTIVÉ CHCÍPÁNÍ Vlastně půlku už máš A toto stejné preji kretenum z TOP09, ODS, ČSSD všem co tento stát rozkradli a rozkrádájí dál! WOO -DOO je velmistr..

kdoasi ( 2. ledna 2018 08:42 )

A to je přesně ono co jsem psala o kus níž: to ještě nikdy neudělal! Všechno je jednou poprvé! Když kousne yorkshir, bolí to. Ale když kousne tohle plemeno, většinou je to fatální. Žádnému psovi se nedá bezvýhradně věřit, lekne se a instinkt velí k obraně. Mám také psy, ale NIKDY je nenechávám s dětmi bez dozoru. I když, jak píše matinka, to ještě nikdy neudělali.

villon ( 1. ledna 2018 17:57 )

Pozor, vyšlechtěný pro lov lidí. Teprve s koncem otrokářství se přeoryentovali na lov šelem. Bojové plemeno jak noha! Už slyším pejskařské bajky o neexistenci bojových plemen - ty geny tam jsou pořád, jelikož chovatelé dbají na čistotu rasy - za to zákazník platí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání