Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šťastný Jiří Kajínek (56) strávil svátky doma s přítelkyní: První Vánoce na svobodě!

Autor: Tomáš Koníček - 
27. prosince 2017
10:54

Konečně Vánoce bez mříží! Poprvé po 23 letech si je užil Jiří Kajínek (56). Obešel se bez dárků, zato si obývák ozdobil dvoumetrovým stromkem. Společnost mu dělala přítelkyně Magda Gubová.

Kajínek netajil spokojenost. „Měli jsme vánoční atmosféru se vším všudy. S paní doktorkou jsme se byli podívat v brněnském kostele Máří Magdalény na betlém, který jsem dříve neměl možnost vidět, a také jsme vyrazili na procházku se psem,“ řekl muž, jenž je od letošního 23. května na svobodě. 

Slavný bývalý vězeň Blesku prozradil, že si s přítelkyní žádné dárky nedávali. „Vše, co potřebujeme, si koupíme. Pro mě je spíše podstatné zdraví a svoboda,“ vysvětlil Kajínek. Společně vyrazili na procházku po moravské metropoli. „Prošli jsme se i na Zelný trh, kde je nádherný strom. S kriminálem tyhle Vánoce vůbec nejde srovnávat,“ řekl.

Kajínek prý nerad vzpomíná na Vánoce ve vězení. „Je to chmura a smutek. Lidé tam jsou izolovaní, rodina nikde, děti nikde… Je to tam spíše taková hra na Vánoce. Snad jen jídlo je ten den lepší,“ řekl dlouholetý exvězeň.

Na Štědrý den prý trestanci nesmí vidět své blízké. „Návštěvy ten den nejsou povoleny,“ vysvětlil Kajínek, který si snažil přilepšit. Nejen, že vždy při poslední možné návštěvě dostal od přítelkyně balík, kde byl třeba kokosový suk nebo mandle v cukru, ale navíc si nakoupil v kantýně. „Vždy to bylo obrovské množství ovoce,“ prozradil.

Sháněl svítící šišky

Jiří Kajínek si před vánočními svátky zadal »bojový úkol«. Chtěl sehnat osvětlení na stromek, jaké zažil o Vánocích kdysi. „Jde o svítící šišky. S Jirkou jsme je sháněli, kde se dalo, ale všude na nás jenom koukali. No a pak mi volal vítězně do práce, že se mu to podařilo,“ prozradila Kajínkova přítelkyně Magda.

Vánoce se psem 

Spolu s Kajínkem a jeho partnerkou slavil Vánoce i jejich čtynohý přítel. „Máme doma černého labradora, jmenuje se Lab Santus a paní doktorka si ho před dvanácti lety vzala jako dvouletého z útulku. Byl to chudák bezdomovec,“ popsal Kajínek.

VIDEO: Kajínek se potkal s Kramným ve vězení: Detaily jejich setkání.

wyxiy ( 28. prosince 2017 04:31 )

Milý Jiří a přítelkyně, Dr. Magdalénko, přejeme mnoho krásných zážitků a prožitků, žijte naplno ! Na JK byla spáchána evidentně účelová pochybení ze strany politicko-policejně-justiční mafie. Snad jednou všechny ty grázly vyházíme z oken ! Je marná snaha vysvětlovat většině národa, co se tady děje za mega podvody u PČR a v justici (SZ+soudy) a hlavně v Praglu. Kdo to peklo nezažil, tj. smrt zaživa, umírání nevinného za katrem, ten to nikdy nepochopí ! Zdraví a drží palce přátelé, ozveme se vám někdy osobně ...

aaobcanka ( 28. prosince 2017 04:18 )

Vivat JK a poděkování patří i jeho partnerce za mnohaletou podporu a trpělivost !

aaobcanka ( 28. prosince 2017 04:15 )

favorit136 ( 27. prosince 2017 23:49 )

tak jsem na to kliknul Jirko.. necetl jsem to cele...je to jako ordinace v ruzove zahrade,kterou jsem taky nevidel... anyway..doufam,ze more kliknuti ti daji moznost se naveceret v luxusni restauraci...vesele vanoce...a stastny Novy rok.. P.S. ja vykradat byty nechci...

gabreta ( 27. prosince 2017 21:25 )

To, co dělal Kájínek za bolševika, tak tomu "Sluníčkáři" říkají "Třetí odboj"!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání