Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Čecha v Kambodži drží bez důkazů. Právník nic nedělal! Proč?

Autor: dce - 
23. prosince 2017
09:47

Případ Čecha zadrženého v Kambodži kvůli údajnému zneužívání čtrnáctileté dívenky sledují tisíce lidí přes sociální sítě a média. Podle přátel Václava P. (46) proti němu kromě vynucené výpovědi nezletilé dívky neexistují žádné důkazy. Stěžují si také na nečinnost právníka.

Už téměř dva měsíce je Wendi, jak Pavlovi přátelé přezdívají, ve vazební věznici v Siem Reapu. Zde stráví patrně minimálně půl roku, což je zákonná lhůta, po kterou zde může být držen. Lze ji ovšem protáhnout až na 18 měsíců. Což by v podmínkách, které zde panují, mohlo být pro Pavla likvidační…

Jeho přátelé podobnou možnost ale nepřipouští. Tvrdí totiž, že proti němu neexistují žádné důkazy. „Proti Wendimu nejsou žádné důkazy, kromě vynucené výpovědi Nikol. Nemám informaci o tom, jak se k tomu postavil soud,“ napsal Ota V.

Rozčílil ho ovšem přístup právníka, který doposud na Wendiho případu pracoval. Wendiho obhájce byl toho názoru, že je nutné vyčkat, jak se situace vyvine a zatím nedělat nic,“ popsal Ota. Nakonec si vybrali jiného, aktivnějšího zástupce.

„Nový právník vypadá, že nebude jen sedět na zadku a čekat, jak to dopadne. Takže doufejme, doufejme,“ dodal. Konkrétní informace ohledně vyšetřování ale Ota sdělovat nechce, bojí se, aby to v závěru nebylo použito proti Wendimu.

Šestačtyřicetiletého Čecha zatkla policie v Kambodži na konci října kvůli sexuálnímu zneužívání 14leté místní dívenky jménem Nikol. Wendi se hájí tím, že se o dívenku i její matku, které obě trpí HIV, staral jako o vlastní rodinu a nikdy nezletilé dívce neublížil. Stojí za ním i mnoho jeho přátel.

agfor ( 23. prosince 2017 12:16 )

Právník nic nedělal ? Z mojí zkušenosti plyne, že je důležité, že mu za to zaplatí - třeba i dvakrát.

arne100 ( 23. prosince 2017 11:53 )

Jen ať si ho tam nechaj.Proč tam lezl!Doufám že stát zas za toho zmetka zaplatí pár milionů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání