Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Teroristický útok na vlak u Mladé Boleslavi! »Alláh je velký« zněl vzkaz u naříznutého stromu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto od čtenáře)
Autor: ljš - 
5. prosince 2017
11:50

V případu železniční nehody z počátku června na Mladoboleslavsku došlo k zásadnímu zvratu. Podle policie se jednalo o teroristický útok. Strom, do kterého souprava narazila, totiž někdo nařízl. Na místě se navíc našel podezřelý vzkaz.

Podle serveru Lidovky.cz, který na zlom v kauze upozornil, si dozor na případ převzalao Vrchní státní zastupitelství v Praze, a to právě kvůli jeho právní kvalifikaci. Že šlo o teroristický čin přitom naznačoval už krátce po incidentu ministr vnitra Milan Chovane. V tuto chvíli není zřejmé, zda jde o běžnou nehodu, záměrnou provokaci, nebo pokus o teroristický čin,“ uvedl tehdy.

Protiislámský aktivista Martin Konvička pak na Facebooku šířil zprávu, že se na místě našly vzkazy v arabštině. Podle Aktuálně.cz šlo o nápis „Alláh je veliký“, který byl však psaný latinkou a obsahoval pravopisné chyby.

K incidentu došlo 1. června po osmé hodině ranní mezi stanicemi Mladá Boleslav a Bakov nad Jizerou. Vlak tam vrazil do stromu, který ležel na kolejích. Vyšetřování však prokázalo, že kmen někdo nařízl. Ve vlaku tehdy cestovalo devět lidí, nikdo z nich ale naštěstí nebyl zraněn.

Podle zjištění Lidovek navíc v této souvislosti pražské státní zastupitelství dozoruje také obdobný případ, ke kterému došlo o dva měsíce později také na Mladoboleslavsku.

suov ( 10. ledna 2018 18:14 )

socan68: A ty jsi pravicové hovado, běž do ***e,,,

suov ( 10. ledna 2018 18:08 )

Tak až tu bestii čapnete, pověste ho na nejbližší strom, a řekněte mu, že Alláh je malý,,,,

lesnismes ( 5. prosince 2017 22:21 )

Cesi treste se!!!!Cizak za dverma a v hlavach nasr-ano!

zvonekdozahrady ( 5. prosince 2017 21:43 )

 Komik Drahoš už vypátral že jsou za tím ruský špioni.

squirrel ( 5. prosince 2017 21:40 )

dodatek...brugal..ne to neni o tom,ze se bojime letat letadlem,my letali vzdy..ovsem jak pisu..V TETO BLBE DOBE SE BOJIME LETAT...s temi v tech cernych habitech dohromady v jednom letadle

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání