Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Duel Zeman vs. Drahoš na ČT bude mít moderátorku. Moravce nahradí Witowská

Autor: kal - 
18. ledna 2018
11:20

Prezidentskou debatu Miloše Zemana (73) a Jiřího Drahoše (68) bude ve čtvrtek 25. ledna na ČT moderovat Světlana Witowská (45), kterou znají diváci Interview ČT 24. Česká televize o tom informovala na Twitteru. Matador volebních debat Václav Moravec (43), který už z moderování dříve couval, je tak nadobro mimo hru.

Účast v debatě České televize potvrdili už jak stávající prezident Miloš Zeman, tak jeho soupeř Jiří Drahoš. Bílé místo bylo ale dosud v kolonce moderátora. Na ČT dosud předvolební debaty moderoval Václav Moravec, ten už ale v neděli napsal generálnímu řediteli televize Petru Dvořákovi, že nechce být hromosvodem kritiky Hradu na veřejnoprávní televizi.

ČT podle své mluvčí Karolíny Blinkové sice doufala, že moderátora přesvědčí. Nakonec ale ve čtvrtek před polednem oznámila, že moderátorkou bude Witowská, bývalá žena „sporťáka“ Roberta Záruby.

Video  Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

Witowská má s moderováním kromě ČT zkušenost i z televize Prima. Právě na veřejnoprávní obrazovce zaujala při moderování loni v květnu, když měla v době vládní krize ve studiu tehdejšího vicepremiéra a nynějšího šéfa vlády Andreje Babiše (ANO). Tématem byla mimo jiné nahrávka o tom, jak měl Babiš údajně ovlivňovat obsah svých médií. A šéf ANO byl místy z dotazů notně rozhořčený.

„Světlana je zkušená moderátorka, která dlouhodobě odvádí výborné výkony v rozhovorech s vrcholnými politiky,“ uvedl k tomu ředitel zpravodajství a sportu ČT Zdeněk Šámal pro Newsroom ČT 24.

Video  Jsem stále plný sil, řekl Zeman. A přijal výzvu od Drahoše  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Prezidentkou debatu ČT uvidí diváci ve čtvrtek před volbami od 20 hodin. Kromě toho mají v plánu odvysílat své duely finalistů prezidentské volby také televize Nova, Prima a Barrandov. Problém ale je, že Drahoš chce přijít pouze na jeden ze tří duelů těchto televizí, volbu nechává na Zemanovi.

Video  Drahoš: V souboji se Zemanem čekám útoky. „Bude to ještě horší...“  - Zuzana Štíchová, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Češi o novém prezidentovi rozhodnou ve 2. kole prezidentských voleb v pátek a v sobotu 26. a 27. ledna.

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Výsledky 2. kola prezidentských voleb 2018 najdete zde

Aktuální průzkum volebních preferencí najdete zde

Jak získat voličský průkaz pro 2. kolo najdete zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Vše o pravomocích prezidenta čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
miro 49 ( 25. ledna 2018 14:09 )

Ještě že v duelu budou mít sportovkyni v několika sportech. Mistryně světa ve skákání do řeči, významný obránce, neprojdou žádné názory neschválené režií,zřejmě i dobře střílí, protože perfektně směřuje hovor tam kam majitel televize chce a je i celebritou, protože hlavní na duelu bude ona.Doufám jen, že ji Zeman dokáže usměrnit, i kdyby ji měl poslat do ... (zákulisí)

SL0N ( 23. ledna 2018 10:19 )

P.Zeman ustál pět let negativní mediální masáže (nejde nepopřít, že za některé negativní výpady si mohl sám, některé byly však vykonstruované), ustál by to samé za stejných podmínek pan Drahoš? Pan Zeman má skutečně omezenou hybnost a vratký pohyb, ale to dohání na obratnosti v argumentaci a ve stabilních postojích. Nohama se nepřemýšlí.

Columbo ( 22. ledna 2018 16:30 )

https://www.youtube.com/watch?v=7U1ACGPRVdA Tento kluk je genius

Volby2018 ( 19. ledna 2018 12:34 )

Jasně, zatímco Drahoš je ve svých 68 letech naprosto fit a nemá jediný zdravotní problém. Tomu bude těžko někdo věřit. Minimálně má buď problém s očima a nebo s hlavou, když má potřebu nosit falešný brejle... Tohle posuzování podle zdravotního stavu pořád dokola je už celkem trapný... Každý přece musí sám za sebe a po konzultaci s lékaři posoudit, jestli na tu funkci stačí a když přestane stačit, tak odstoupí.

aaobcanka ( 19. ledna 2018 11:45 )

Lidi, kteří o TV Barrandov nevíte (patří JUDr. Jaromírovi Soukupovi, novinářovi, jenž se naštval na politiky a tzv. tuneláře a koupil si TV), zkuste se dívat na Arénu JS (Jaromíra Soukupa), Instinkty JS, Duel JS atd. Jsou fakt jiné než na TV : NOVA, ČT, ale i Prima, jež byla nejodvážnější do nástupu TV Barrandov. Soukup pojmenovává zlodějny a politiky pravými jmény. Ale začal se už asi trochu bát miliónových pokut, jelikož RRTV TV-rada (sedící a skládající se z lidí v ČT - má být nad všemi médii) už Soukupovi prý dala za vyřčenou pravdu, např. o tzv. tunelářích, pokuty jako "kráva" (v mil.). Už jen to svědčí o tom, že se TV Barrandova začínají bát tzv. tuneloví mafiáni, miliardoví zloději našich daní. Asi sedí i v RRTV a ve všech TV, ne ? https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jaromir-Soukup-slavi-Bitvu-Horacka-Ovcacka-a-Hajka- sledovalo-rekordni-mnozstvi-divaku-518590 Vivat bojovné ANO Babiš+Faltýnek, nejodvážnější SPD Okamura, ale i zase ať žije KSČM, za nichž tu byl řád a pořádek ! Cca 90 % národa na Novinky.cz je proti Drahošovi. Lidi, zvedněte se a jděte volit prezidenta ve 2. kole ! ČT a Moravec : https://www.novinky.cz/diskuse?id=512752&articleId=/domaci/460711-moravec-odmitl-moderovat-prezi dentsky-duel-nechce-byt-hromosvodem-zemanovy-kritiky-na-ct.html&sectionId=8&page=1#c19243852 Raději "sorry" předem všem křivákům, aby nás neudali a nezavřeli, jak je v Praglu běžné, na objednávku, sviňáci pražští i tzv. náplavy. Vše odvoláváme, nechceme sedět po zbytek života.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa