Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Topolánek u piva: O rodičích v KSČ, Dalíkovi a děvkách v bazénu

Video se připravuje ...
Autor: David Vaníček - 
7. prosince 2017
15:02

Blesk pozval na pivo čtyři kandidáty, kteří se podle všech průzkumů mají šanci probojovat do druhého kola prezidentské volby. Přímo mezi štamgasty hospody U Křižánka v Ostravě usedl také bývalý premiér a senátor Mirek Topolánek (61). A Ostravané ho nešetřili. Vytáhli na něj Dalíka i komunistickou historii jeho rodiny. Sám Topolánek svedl řeč také k nahým fotkám z dovolené v Toskánsku. Jako zkušený rétor se ale nenechal zaskočit ničím.

Prezidentský kandidát, bývalý premiér a senátor Mirek Topolánek se zapojil do klání o Hrad tzv. last minute. Jak řekl na debatě Pivo v podhradí, které pořádala redakce Blesk Zpráv, je přesvědčen o tom, že jeho účast ve volbě zamíchá kartami.

„Jestli se mi něco povedlo, tak jsem do toho poklidného prezidentského klání vnesl soutěž. Oni si mysleli (Zeman a Babiš), že se pan Drahoš do druhého kola tak trochu promlčí, pak si to rozdají v druhém kole. A jsem přesvědčený, že Andreji Babišovi vyhovovali oba dva. Já jsem jim do toho hodil vidle,“ odpověděl na dotaz, který mu v hospodě U Křižánka položil předseda Unie olašských Romů Josef Stojka. Spolu s ním přišlo dalších asi 30 lidí a o ožehavá témata nebyla nouze.

S exmanželkou Pavlou v posteli o komunistech

Štamgasti na Topolánka vytáhli i členství jeho rodiny v KSČ. Ve straně byl jeho otec i matka. „Moje maminka do strany vstoupila na vysoké škole a byla ta, která nebyla vyloučena, dokonce v ní zůstala, i když se za to celý život styděla, říkala, že to dělala pro děti. Otce vyloučili po roce 1968, byl jako já přímočarý, tvrdá palice,“ řekl Topolánek.

Nynější prezidentský kandidát měl později jako zaměstnanec Závodů automatizace a mechanizace v Ostravě také „laso“ na vstup do KSČ, ale odolal. „Vždycky na deset havířů a dělníků museli přijmout do strany jednoho technika, v té době už tam nikdo nechtěl, mě tam samozřejmě cpali. Moje žena učila na gymplu, já jsem tam učil dva roky taky kvůli penězům, abych si přivydělal. My jsme to tehdy řešili v posteli a já jsem jí řekl: Pavlo, já to neudělám ani náhodou. A ona řekla: Kdybys to udělal, tak se s tebou rozvedu. Tím jsem se uklidnil a měl jsem to jednodušší, protože hodně lidí tomu podlehlo z ekonomických důvodů,“ vysvětloval lidem v hospodě Topolánek.

Topolánek: Dalík je můj baťoh

Na debatu s Mirkem Topolánkem přišel i Robert Martinák, místo obsadil raději už hodinu a půl před začátkem akce. A svěřil se, že má na prezidentského kandidáta hned několik dotazů. „A jak je to s Markem Dalíkem? Vy jste řekl, že byste mu milost nedal, ale nechce se mi tomu věřit, když jste byli kamarádi,“ ptal se Topolánka.

Lobbista Marek Dalík byl odsouzen k pěti letům vězení za podvod při nákupu obrněných vozidel Pandur pro českou armádu a do ruzyňské věznice nastoupil v den, kdy jeho tehdejší přítel Topolánek oznámil kandidaturu na prezidenta.

„My jsme byli kamarádi. Já vám teď nebudu vysvětlovat, že si myslím, že to, za co ho zavřeli, neudělal. To nebyla žádná korupce. To souvisí s tím, dokázat, že ta moje vláda byla zkorumpovaná, vlastně nic kromě Vlasty Parkanové, Vlastičky, která někde v kauze Casa musí něco vysvětlovat, což pokládám za nesmysl, nikdo z nás nebyl ani vyšetřován, ani obviněn. Marka Dalíka pokládám trochu za oběť,“ reagoval Topolánek na dotaz Roberta Martináka.

„Milost si zaslouží někdo, kdo ve vězení umírá, nebo matka dětí za nějaký bagatelní čin. Marek Dalík je zdravý, já s ním nemluvím už tři roky. A nestalo se to mně, ale Marku Dalíkovi. Je to baťoh, který si nesu na zádech…“ dodal Topolánek.

A co dalšího zaznělo na akci Pivo v podhradí?

O Evropské unii 

„V našem zájmu není, aby se EU rozpadla. V našem zájmu není, přes všechny náklady, a mně se tam nelíbí už skoro nic, abychom z ní odešli, nejsme ostrov uprostřed Evropy, nejsme velmoc jako Velká Británie.“

O zdraví Miloše Zemana

„On ze zdravotních důvodů už dělat nemá, ve vlastním zájmu, ten mandát plnohodnotně vykonávat nebude. Jemu to pořád pálí, i když se občas zamotá ve větách. Asi je schopen to dělat, ale hodně hazarduje, moc to chce.“

O sestavování vlády

„Zeman měl říct: Ty jsi vyhrál volby, velkým rozdílem, pověřuju tě vyjednáváním o vládě a říkám ti dvě věci. Za prvé, ty to nebudeš, vyřeš si svoje problémy, dejte si jako ANO kohokoliv jiného, a přineseš mi většinovou koalici z těch asi 30 možností, které se nabízejí. Pokud se ti to nepodaří, tak já nechám vyjednávat někoho jiného.“

O soukromí a skandálech

„… ty největší bludy se snažím vysvětlovat. Lidi tomu stejně nevěří a sem tam na mě někdo křičí, ať se vrátím k tomu Berlusconimu s děvkama do bazénu. Já jsem nikdy s Berlusconim, specielně v bazénu a už vůbec ne s děvčaty, nebyl. Když máte týden volno, máte absolutní soukromí, jste někde dva kilometry od prvního plotu, a někdo vás nafotí… Já si dodnes myslím, že to je fotomontáž.“

Více z odpovědí Mirka Topolánka najdete ve videu:

Video  S Mirkem Topolánkem na pivu: Štamgasti v Ostravě expremiéra nešetřili.  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Vše o okrskových volebních komisích čtěte zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
havran2 ( 12. prosince 2017 09:13 )

Červený jak padesátikoruna,ožírá se jak Kalousek ! ! !

..krakonos500 ( 11. prosince 2017 15:21 )

Ta fotomontáž Topolánka se stojícím penisem na bilboardech je mizerná. Kdyby si objednali tuto grafiku u mne, to by byla jiná kvalita, nikdo by nic nepoznal.

stacho ( 10. prosince 2017 11:05 )

Podlá sprostá k.r.y.s.a.....

donpadre ( 9. prosince 2017 23:57 )

Nechápu že tuhle zlodejskou mrdku Topola už dávno někdo neodprask!

rumrum ( 7. prosince 2017 22:40 )

Posrani buresovci jsou podelani z s chlapa s gulama

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa