Do pronásledování na české straně zapojilo několik hlídek včetně policejního vrtulníku a především kamionu, který si policisté pohotově vypůjčili k vytvoření zátarasu

Na silnici u obce Bezděkov byl vytvořen zátaras za použití nákladního vozidla, které bylo postaveno přes celou šíři komunikace. Jelikož pronásledovaný řidič nemohl pokračovat v jízdě po této silnici, sjel na účelovou pozemní komunikaci, kde havaroval a z vozidla utekl. Po několika minutách byl vypátrán a následně zadržen policisty z obvodního oddělení Kdyně,“ popsala akci policejní mluvčí Iva Vršecká. Zadrženým je podle ní cizinec (37), případem se zabývají klatovští kriminalisté.

Mohou požadovat věcnou i osobní pomoc

V této souvislosti mluvčí připomněla, že policisté si mohou od lidí při plnění svých úkolů vyžádat věcnou a osobní pomoc. V tomto případě to byl kamion, který při pronásledování řidiče využili k zablokování silnice.

Fyzická osoba je povinna požadovanou pomoc poskytnout a současně jí za poskytnutí takovéto pomoci náleží peněžní náhrada, kterou posléze poskytuje Ministerstvo vnitra ČR. Následně jsou vyplacené náklady vymáhány po viníkovi, tj. řidiči ujíždějícího vozidla,“ dodala mluvčí.

VIDEO: Policisté pomáhali zachránit muže, který zkolaboval v Žatci na náměstí.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pomáhali zachránit muže, který zkolaboval v Žatci na náměstí. PČR