Na koncert v domažlickém kulturáku na žádost organizátorů dorazili jako první strážníci. Když viděli, jak to v sále na místě vypadá, rozhodli se přivolat policisty. Ti pak agresora zajistili a vyvedli ven.

Ten se ale nedal a začal muže zákona urážet a napadat je. „Vyvedený muž se bránil zajištění, na pomoc mu přišli i další účastníci koncertu,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Muže bránila i jeho manželka. „Udeřila zasahujícího policistu dvěma údery do hrudníku a druhému z policistů dala facku,“ upřesnila Brožová s tím, že zadržovaný se pak policistům vytrhl.

Na místo dorazili i záchranáři. „Zasahovali jsme v kulturním domě v sobotu kolem půl jedenácté večer. Byli jsme voláni k muži, ročník 1972, s tržnou ránou nad okem a toho jsme předávali do péče chirurgů v domažlické nemocnici,“ informoval mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Kriminalisté se nyní případem zabývají a vyhodnocují i záznam městských kamer. Oba manželé jsou podezřelí ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě.

Na facebookovém profilu skupiny Arakain se k incidentu vyjádřil baskytarista Zdeněk Kub. „Přátelé, rád bych se omluvil všem dotčeným za mou unáhlenou a neadekvátní reakci na zásah policie při sobotním koncertě v Domažlicích. O řádění skupiny ‚tanečníků‘ před, během i po akci jsem se bohužel dozvěděl až po koncertě a v neděli ráno. Bohužel i o vážném zranění jednoho z vás touto partičkou. Velmi mě to mrzí, přeju mu brzké uzdravení a rád bych se mu revanšoval například volnou vstupenkou a dárkem z našeho shopu… Ozvi se, chlape!“ napsal.

Podívejte se, jak kamery zachytily brutální napadení mladíky ve Znojmě:

Video
Video se připravuje ...

Dva na jednoho! Kamery ve Znojmě zachytily noční útok na mladého muže. Jeden z útočníků ho kopl i do hlavy, oběť upadla na chvíli do bezvědomí. Městská policie Znojmo