Autor: EverydayPlus

Jistota na horší časy

Máte pravidelný příjem a každý měsíc si část z něj odkládáte stranou. Přesto stále pochybujete, jestli zvládnete v případě nouze pokrýt nečekané výdaje spojené s chodem domácnosti jako nová střecha nebo auto? Ať už se jedná o aktuální problém, nebo o hypotetickou otázku, pamatujte, že existuje prosté řešení. Svou pomoc vám nabízí OPR-Finance s. r. o. v podobě revolvingového úvěru s možností opakovaného čerpání peněz až do výše schváleného limitu.

Jak funguje revolvingový úvěr oproti kreditní kartě?

Princip kreditní karty spočívá v tom, že pokud utratíte veškerý svůj zůstatek na účtu, máte možnost začít využívat finance banky dle smluvních podmínek. Hlavní nevýhodou čerpání těchto prostředků je vysoký úrok, který často přesahuje až 20 % ročně.

V případě revolvingového úvěru to funguje jinak. Spadá mezi spotřebitelské úvěry poskytovaných finančními společnostmi, kdy získáte sjednanou částku a můžete s ní nakládat dle vlastního uvážení nebo potřeb. Částku můžete využít celou nebo jen její část. O nespotřebovanou výši úvěru nepřijdete. Peníze budete mít na účtu pro pozdější potřebu. Po vybrání limitu vám pak stačí splatit aspoň určitou část, kterou můžete ale následně opět začít čerpat. 

Pokud na vašem revolvingovém účtu nedochází k žádnému pohybu, neplatíte ani žádné poplatky plynoucí z revolvingového úvěru. Ten vám navíc finanční instituce poskytne s mnohem nižším úrokem, než bývá běžné pro kreditní karty. Úrokový účet stojí zcela mimo váš běžný účet.

Autor: EverydayPlus

Komu je revolvingový úvěr určený?

Revolvingový úvěr často využívají také podnikatelé pro nákup zásob i běžné transakce. Podle společnosti OPR-Finance s. r. o. patří mezi časté klienty lidé, kteří chtějí mít jistotu finanční rezervy pro případ potřeby. Podmínky úvěru se přizpůsobují každému klientovi podle jeho individuálních potřeb, způsob využití už závisí jen na jedinci.

Zajímá vás o revolvingovém úvěru něco dalšího? Pak navštivte internetové stránky Everydayplus.cz, kde naleznete podrobnosti. V případě jakýchkoliv nejasností a doplňujících informací se neváhejte obrátit na úvěrové specialisty.