První ze tří přídavných kapitol, které dohromady nevyjdou ani na tři stovky, přináší osud uprchnuvšího chlapce (v originále The Runaway Kid), jenž se snaží dostat pryč z The Maw. Po ruce má jenom baterku. Jak už podtitul The Depths napovídá, vydává se do hlubin zařízení, ve kterém je držena proti své vůli spousta malých dětí. To se promítá i v markantní změně prostředí.

Holčička Six známá z původní videohry Little Nightmares zde není hlavní postavou. Ale nebojte se, její cesty se s utíkajícím chlapcem naštěstí, nebo pro něj spíše naneštěstí, protnou. I hoch se setká s děsivým dlouhorukým správcem, ale většinu času mu bude zatápět děsivá babička, která plave v zatopených částech The Maw. A má na vás spadeno.

Přeplavat to nebude jen tak.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
The Depths přinášejí známou hratelnost i pojetí. Jsou strašidelné, opět si zahopsáte, budete v nich řešit hlavolamy, z nichž spousta je na čas, a zaplavete si. Po pravdě více, než byste chtěli. Ne že by bylo plavání špatně zpracováno, ale z babičky nám neustále naskakovala husí kůže. Systém pokus omyl zde sice stále platí, ale nejde o nic hrozného nebo frustrujícího.

Grafika i ozvučení jsou stále na stylové úrovni a člověka překvapí i délka první kapitoly. Čekali jsme půl hodiny a dostali jsme o hodinu déle. Minimálně při prvním hraní člověka některé hlavolamy na chvíli potrápí. Little Nightmares: Secrets of The Maw – The Depths je povinností pro všechny, kterým se původní hra líbila a mají chuť a odvahu se znovu bát. My se již těšíme na druhou kapitolu, která dorazí v listopadu. Poslední pak vyjde v lednu příštího roku.

Fotogalerie
20 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:
Stále temné a zábavné
Poutavý osud chlapce
Děsivá babička
Hlavolamy na čas
Strašidelné plavání

Minusy:
V rámci přídavku nic zásadního

Infobox
Datum vydání: 7. července 2017
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 269 Kč (expansion pass)
Výrobce: Tarsier Studios
Vydavatel: Bandai Namco Entertainment
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ