Hráče hned po spuštění pohltí vlna nostalgie. Hra skutečně vypadá jako novodobá verze starých dobrých Micro Machines. Pestrobarevná grafika zaujme na první pohled. Stejně jako mnoho detailů rozesetých ve světě miniaturních závodů. Magazíny zdobí vtipné titulky, na displeji digihry jsou vidět retro Micro Machines a kolem tající ledové kostky se tvoří maličkatá louže.

Všech 10 závodních tratí i 15 bojových arén je zpracováno s citem pro detail. Projedete se na kulečníkovém stole, kde se budete vyhýbat koulím i žetonům, na travnaté zahradě i na zasněženém dvorku se zamrzlým jezírkem. Tratě jsou skvělé. Stejně tak povedené jsou i samotné angličáky s licencí Micro Machines. Je jich celkem 12 a narazíte zde na klasické zástupce série.

Monster Truck
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Jde o policejní káru, asijský supervůz, tank, ambulanci, monster truck nebo vznášedlo. U všech lze měnit jejich barevný vzhled a získávat nové hlášky pro virtuální pidi řidiče. Počítačem ovládané angličáky řídí avataři známí z retro dílů, takže se setkáte se Spiderem nebo dokonce Violet Berlin. Každý vůz má čtyři speciální zbraně – od základní až po superútok. Jsou rozmanité a zábavné.

Jak už jsme si v úvodu posteskli, chybí Micro Machines World Series pořádný singleplayer. Není tu žádný turnaj, šampionát, kariéra, prostě nic. Jen jízda ve skirmishi. Jezdit můžete online jen tak nebo v hodnoceném závodu, za který získáte zkušenosti a později i bedny s nejrůznějšími výhrami. Pro lokální multiplayer slouží režim skirmish. K výběru jsou celkem tři módy.

Eliminace je také zábavný režim.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Základní závod netřeba vysvětlovat. Eliminace je zábavná a hraje se stylem poslední z kola ven. Tedy ten poslední mimo obrazovku. Hodně povedené jsou bitvy, které se dělí na všichni proti všem, zajmi vlajku a dovez bombu. Klání šesti proti šesti jsou překvapivě vtahující a napínavá. Člověk se u nich vyřádí. I díky skvělým zbraním. Jsou také příjemným rozptýlením od klasických závodů.

U něj je ale nepřehlédnutelným problémem toporné ovládání. Než si hráč zvykne na zatáčení, uplyne dlouhá doba. Připravte se, že než vám přejde do krve, musíte počítat s mnoha karamboly a frustrací. Ta souvisí i s izometrickou kamerou, kvůli které není moc vidět. Stejně tak nelze u Micro Machines World Series přehlédnout všudypřítomný product placement, který hračkářský gigant Hasbro do hry narval i s licencí na samotné angličáky.

Fotogalerie
16 fotografií
Zbraně zmutovaly v Nerf hračky, vojenský vůz je ze série vojáčků G.I. Joe. A jednu z arén dokonce obývají hroši z Hungry Hippos. Takováto reklama je jenom otravná. Pokud vám jde jenom o multiplayer, hru berte všemi deseti. Hráči si zasloužili ale i pořádný šampionát, jak tomu bylo u starších dílů Micro Machines zvykem. Mega Drive a PlayStation legendy stále zůstaly nepřekonány. 

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

Plusy:
Skvělý online i offline multiplayer
Zábavné bitvy se zbraněmi
Pestrobarevná grafika
Příjemný pocit nostalgie
Minusy:
Chybí pořádný singleplayer
Toporné ovládání a malá viditelnost
Přehnaný product placement
Infobox
Datum vydání: 30. června 2017
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 849 Kč (konzole), 599 Kč (PC)
Výrobce: Codemasters, Just Add Water
Vydavatel: Codemasters
Distributor v ČR: Playman
Jazyk: AJ