LEGO City Undercover se výrazně liší od ostatních her založených na dánské stavebnici. Jednak nemá licenci na žádný film jako LEGO Star Wars: The Force Awakens, LEGO Jurassic World nebo LEGO Hobbit a je založen čistě na stavebnicové předloze, jednak se odehrává v otevřeném městě, které je větší než svět v jakékoliv jiné videohře ze série.Příběh se točí kolem policisty Chase McCaina, který se vrací do LEGO City, kde se jeho cesty zkříží s padouchem Rexem Furym, řadou víceméně neschopných kolegů a svou někdejší láskou Ellie, kterou musel kvůli její bezpečnosti opustit. A upřímně, ani sám Chase není kdovíjaké eso a ne všechno se mu povede.

Hra je protkána typickým LEGO humorem, který pobaví nejmladší hráče. Dospělým bude připadat přinejlepším úsměvný. Je však zase potěší svými parodiemi filmů jako Matrix, Vykoupení z věznice Shawshank nebo Titanic. Příběh je jednoduchý, ale posouvá děj kupředu a neurazí. Videí je ve hře skutečně hodně.

Typický humor nechybí.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
V LEGO City nejdřív okusíte příběhové mise, díky kterým získáte nové schopnosti jako vystřelovací hák nebo možnost běhat po zdech. Hodíte se také pořádně do gala s celou řadou obleků, které vám dodají další schopnosti. Dělník s krumpáčem se prokope dál a dynamitem odpálí balvany. Kosmonaut se zase umí teleportovat atd.

Během svého dobrodružství budete stavět, bourat, pátrat po stopách, řešit jednoduché hlavolamy a jezdit ve vozidlech. Těch jsou ve hře desítky. Projedete se v autech, náklaďácích a proletíte se i v helikoptéře. Jakmile si odemknete garáž, můžete si volit i barvy. Vozidla se efektně rozpadají. Jak jinak než po kostičkách.

Ve hře budete často řídit vozidla.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Vizuálně je na tom hra tradičně průměrně jako všechny ostatní LEGO videohry. PS4 konverze o chlup hezčí než Wii U originál, ale jde o pouhé detaily. Hra však běží plynuleji. Výraznou novinkou a možností, kterou jsme u původní hry postrádali, je možnost kooperace pro dva hráče. Ta funguje díky rozdělené obrazovce dobře a je zábavná.

Průšvihem původní hry byly dlouhé nahrávací časy. To je neduh, u kterého jsme předpokládali, že mu bude na podstatně výkonnější konzoli PlayStation 4 utržena přítrž. Chyba lávky! Loading je sice kratší, ale stále dlouhý. A hodně, opravdu hodně otravný. Ve hře došlo při konverzi k několika malým změnám, které jsou způsobeny změnou ovladače, který má na Wii U displej.

Fotogalerie
16 fotografií
Mapu uvidíte v malém přímo na televizi. Tam probíhají i veškeré videohovory. Hraní to nevadí, naopak je přehlednější. Akorát skenování bylo s Wii U joypadem zábavnější, ale i na obrazovce si s ním poradíte. Je velká škoda, že LEGO City Undercover neobsahuje více změn. Po čtyřech letech od původního vydání by si hra nějaké stejně jako nový obsah zasloužila. I tak jde ale o jednu z nejlepších LEGO her.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy: 
Velké a obsáhlé město
Obleky s rozlišnými schopnostmi
Typický LEGO humor
Konečně i s kooperací pro dva

Minusy:
Žádný nový obsah
Nahrávací časy jsou opět dlouhé

Infobox
Datum vydání: 7. dubna 2017
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC, Nintendo Switch
Cena: 1499 Kč (konzole), 699 Kč (PC)
Výrobce: TT Fusion
Vydavatel: Warner Bros. Interactive Entertainment
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ