Největší změnou je displej. Zabírá větší část čelní strany, což je dobře vidět na srovnání generací. Malá S8 je o fous menší než loňská velká S7 Edge, ale displej je znatelně větší (5,5" vs. 5,8"). Galaxy S8+ je ještě větší a displej má 6,2" (úhlopříčka se měří, jako by se jednalo o plochý displej).

Technologie Super AMOLED a rozlišení 2K zůstává, ale přibyl 400 pixelů široký pruh pro funkční tlačítka. Výsledkem je netradiční poměr stran 18,5:9 a rozlišení 2 960 x 1 440 pixelů (tedy 2K+). Zvláštní je, že displej má zakulacené rohy. Pruh navíc používá režim Snap Window.

V něm lze zobrazit používanou aplikaci – např. YouTube. Zbytek displeje lze používat normálně pro další aplikace. Tlačítko Domů/Home se přesunulo na displej a má výraznou vibrační odezvu a Samsung uvádí, že je citlivé na sílu doteku. Znát to ale zatím moc není.

TIP: Technické parametry Samsungů Galaxy S7 a S8 srovnejte v Katalogu mobilů

Fotoaparát bude opět lepší. Má rozlišení 12MPx, snímač Dual Pixel PDAF se světelností F1,7. Novinkou je tzv. „multi-frame“ post-processing. S každým stisknutím spouště se pořídí tři snímky, automatika vybere nejlepší a ze zbývajících dvou si vezme doplňková data.

Jediným rozdílem mezi S8 a S8+ je velikost a kapacita baterie (3 000 a 3 500 mAh). Dokud nedáte S8 a S8+ přímo vedle sebe, těžko poznáte rozdíl. S větším displejem (6,2") se zhoršilo ovládání jednou rukou. Častěji to bude chtít zapojit obě ruce. Půjde však pravděpodobně jenom o sílu zvyku.

Operační paměť je 4 GB, u vystaveného kusu, který již nějakou dobu běžel a byly na něm neustále otevírány aplikace, bylo v RAM volných zhruba 900 MB. Ze 64GB interní paměti uživateli zbývá zhruba 48 GB. Oba telefony vypadají na slušné kousky, že?

Vše o Samsung Galaxy S8 a jeho předchůdcích ZDE

Fotogalerie
66 fotografií