Tereza Fajksová, půvabná Miss Earth 2012, svého druhého potomka přenášela. Ještě o víkendu se děsila z vyvolávání porodu a podstupovala takzvaný Hamiltonův hmat, který by měl spustit přirozený porod. To se podle všeho podařilo, jelikož v úterý 16. března přivedla na svět zdravého chlapečka. Ten se stejně jako jeho tříletá sestřička Lilien narodil v brněnské porodnici v Bohunicích, a dostal nádherné jméno: Sebastien.

„Dal jsi mamince zabrat, ale zvládli jsme to,“ svěřila se na sociální síti Fajksová, která rovněž poděkovala svému partnerovi za podporu. „Více o porodu, až se dám trošku dohromady,“ vzkázala svým fanoušků, a připojila dojemnou fotku, na níž k hrudi tiskne svůj malý uzlíček radosti.

Pod snímkem se to okamžité začalo množit gratulacemi. „Jupííí! Vítej na světě, Sebíku, a gratuluju!!!“ jásala například modelka Iveta Vítová (37), která také nyní očekává své druhé dítko. „Gratuluji, Terezko!“ vzkázala jí modelka Eliška Bučková (31). „Všechno nejlepší, Sebastiene,“ popřála novorozenému chlapečkovi herečka Daniela Šinkorová (48). „Terezko, gratuluji. Jsi moc statečná. Hodně zdraví! A ať jste brzy doma,“ přála by jim moderátorka relace Sama doma Lucie Křížková (36).

Se svými gratulacemi a srdíčky na vyjádření podpory přispěchaly i modelky Nikol Švantnerová (28), Karolína Mališová (24), či další dvě dvojnásobné maminky, Gabriela Lašková (31) s Terezou Kadeřábkovou (30).

VIDEO: Nejkrásnější žena planety Tereza Fajksová: Záhadný virus z Egypta!

Video
Video se připravuje ...

Nejkrásnější žena planety Tereza Fajksová: Záhadný virus z Egypta! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Není pochyb o tom, že porod neměla plavovlasá kráska nikterak snadný. Zatímco Lilinka nebyla otočená hlavičkou dolů a narodila se císařským řezem, chlapeček byl sice už měsíc a půl před porodem ve správné poloze, jenže opustit maminčino bříško se mu moc nechtělo. Zákrok gynekologa, který podstoupila v neděli, prý nebyl nijak příjemný, a Fajksová se pak svěřila, že se cítí „jako vykuchaný kuře“.

Modelka nicméně po celou dobu jiného stavu vypadala, že kromě bříška nenabrala skoro nic. A čísla to jen potvrzovala. „Mamka plus jedenáct kilogramů,“ chlubila se ještě nedávno Misska, která má obě děti s přítelem Lubošem Gregorem. Synka, když byl ještě v bříšku, pracovně pojmenovali Ferdinand. Nakonec mu však dali jméno mnohem krásnější, pocházející z řečtiny, které znamená „vznešený, ctihodný“.

Během těhotenství si pro ni osud nachystal samé překážky: Například se nakazila koronavirem, a i když jí první testy hlásily, že je negativní, záhy se u ní nemoc rozjela naplno. „Na Silvestra jsem musela jet na pohotovost, protože jsem měla šestihodinové křeče břicha a báli jsme se, že začínám rodit předčasně,“ líčila hrozivý průběh nemoci.

Krátce před porodem navíc musela řešit i nemoc staršího dítka. „Lilinka je po roce a půl nachlazená,“ svěřila se. „Dneska nula spánku. Když rýma, tak pořádná,“ stýskala si ještě v pondělí ráno modelka. Nyní se však již raduje ze svého dvojnásobného mateřství, a všechno to nepříjemné je jistě už dávno zapomenuto. I když spánku se s novorozencem nejspíš hned tak nedočká...

VIDEO: Miss Fajksová plánovala dítě. Nebyla už ale náhodou „v tom“?

Video
Video se připravuje ...

Miss Fajksová plánuje dítě. Není už ale náhodou „v tom"? David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií